2009. szeptember 30., szerda

Még egy lift -- Didó

Ez a másik oldalam, amit Szotyi kihívására készítettem. Azért, mert imádom Didó stílusát, imádom liftelni... meg még sorolhatnám. Az első és egyetlent választottam.
************************************
This is my other page for the scraplift challenge where we had to lift todido's layouts. I love her style, I love lifting her beautiful LOs, and so on... I chose My first, my only.

My LO
AnnaBV - Floral masks
AnnaBV - The Ballad of the Night (átszínezve)
MD - Magic Garden
Brush: Handwriting by SS

todido's LO

2009. szeptember 29., kedd

Menjünk Párizsba! Go to Paris!

A HoneyDesigns CT tagjaként az első készlet, amiből alkothattunk, a Viva la France! Kitalálhatjátok, hogy minden Franciaország körül forog. Gyönyörű háttérképek és francia sanzonba illő elemek találhatók a készletben. Az első oldalam ezzel:
**********************************************
My first LO as a CT member for HoneyDesigns from the kit Viva la France. Of course, the kit is about France with beautiful backgrounds and elements.


A készlet a DigiscrapBooking webáruházában kapható most 25% kedvezménnyel,
azaz csak 3 EUR-ért!!!!
Kit is available at DigiscrapBooking - now 25% off only for 3 EUR!!!

Sőt most egy ingyenes Add ont is bezsákolhattok: Sweet Stuff To Scrap.
You can find a freebie Add on kit there: Sweet Stuff To Scrap.

2009. szeptember 27., vasárnap

Kékségek és nyeremények

Először is, megmutatnám az első (de nem utolsó) munkámat az AnnaBV kreatív csapattagjaként. Nagyon szerettem ezzel a készlettel dolgozni. Már Tincinél beleszerettem, ezért is jelentkeztem a csapatba :) Tényleg nem vagyok oda a kékért - a farmeromon kívül nincs is más kék cuccom -, de ezek a kékek rabul ejtettek. (Be is szereztem emellé másik két kék készletet :D)

Ez egy fantasy-szerű oldal lett. Mindenképpen a zongorabillentyűket akartam felhasználni, úgyhogy ahhoz kerestem képet a neten. Mivel a képen a táncosnő ruhája piros volt, némi digiszabászatot igényelt a dolog. Anna csodás készletei @ a ScrapMattersnél.

*********************************************
This is my very first (but surely not last) LO as a CT member for AnnaBV Designs. I love to work with this kit. I'm really not a blue-fan, but its colours are soooo beautiful. Actually, this is a kind of fantasy page. I wanna work with the keyboard, so I search a pic on the web. Her red dress turned into blue to fit into my page :)

Photo by James Young ( of Dancer Brianne Schenkel)

AnnaBV - The Ballad of the Night
@ ScrapMatters

Mutatok még egy kék oldalt :) Úgy látszik, ma kék napom van!
Mivel a láttam csak meg, hogy a Pixelcanvason kiárusítás van, és a kosaramban már régóta őrizgettem egy-két cuccot, most kaptam az alkalmon, hogy 40%-kal olcsóbban hozzájuk juthatok. Nagy vétel volt! ;) Két VP készlettel lettem gazdagabb: He's Royalty és Night Bird, meg még két VP maszkot is betettem melléjük. Így, mikor kibontottam a kis csomagot, annyira adta magát Szotyi kihívása, ahol Didó oldalát kell liftelni (szept. 30. a határidő!!!). Van egy kedvenc képem tőle, de nem találom a mi galériánkban. Valahonnan a netről vadásztam még le anno. Nem kell magyaráznom, miért imádom: minden ízében tökéletes. Ezért sem nyúltam hozzá nagyon, inkább csak "átszíneztem". Ez talán nem egyezik teljesen a liftről alkotott felfogásommal, de vétek lenne hozzányúlni akárcsak egyetlen porcikájához is. Remélem, Didónak is tetszik :)

UI: Muszáj ideírnom, mert most láttam a Pixelcanvason, hogy maga VinniePearce dicsérte meg az oldalam. OMG!!!!

******************************************
I think, I have a "blueish" day :) I bought 2 blue kits by Vinnie Pearce. As I repacked them I thought they will be perfect for the lifting challenge by Szotyi. We have to lift todido's (aka Dido, DidoDesigns) wonderful pages. I picked one of my fav LOs by her and turned into blue. I let the whole arrangement because it's so perfect. I hope she likes it :)

My LO

Todido's LO

És végül: akkora mákom volt most!!! Éppen írni akartam a blogomba, beléptem, és látom az olvasnivalók listájában, hogy a MystiqueDesignsnak új készlete van! Rögtön rá is kattintottam a blogra, és olvasom, hogy itt van 3 kupon a boltba az első 3 emberkének. Gondoltam, próba, cseresznye! És képzeljétek: sikerült!!!! Úgyhogy ma megkaptam bónuszba a legújabb, Happy Ending kitet :D El sem hiszem! Pedig 20 perccel a blogkiírás után néztem csak meg a butikot!

************************************
I'm very lucky today. I went to Brydka's (MystiqueDesigns) blog and I see that she has 3 coupons for the quickest ones :) And it seems, I'm very quick :D That's what I got:

Hagyj egy szót magad után!

Ugyan már meséltem erről egy másik fórumon, most ide is bejegyzem ezt a fantasztikus felhívást.

Kazinczy Ferenc személye, pályája és életútja egyet jelent a nyelvújítással. Az 1810-ben elindított nyelvújítási mozgalom mintegy 10.000 szóval gyarapította a magyar nyelvet. Kazinczynak köszönhetően csaknem 250 éve használjuk az elem, szellem, jellem, szobor, verseny, lég szavainkat. Születésének 250. évfordulója kiváló alkalom arra, hogy a Balassi Intézet a Magyar Nyelv Éve 2009 programsorozat részeként elindítson egy országos szavazást annak kiderítésére, vajon a 21. század embere melyik magyar szót szeretné megőrizni a következő 250 évre. A program keretében szavazhatsz egyetlen, általad kedvesnek tartott szóra. A legtöbb szavazatot kapott 10 szót írók, költők és dalszerzők fogják műveikben megörökíteni.

Itt tudsz szavazni!

Tudjátok, nem szeretem, ha csak egyet emelhetek ki a sok közül, így most leírom a saját továbbörökítendő szavaimat, nehogy kihaljanak idő előtt :) A szavakat abszolút hangzás alapján válogattam: némelyik vicces, némelyik szép csengésű; a jelentésüktől függetlenül! Néhány kimaradt, mert nem találtam megfelelőt. Esetleg adhattok tippeket ;)

A - andalog
Á - álmatag, ákombákom
B - bókellós (felébredés után még álmos, nyűgös), bárgyú
C - cudar, cucli
Cs - cserfes,
D - dagonya, dömper
Dzs - dzsal, dzsindzsa
E -
É - észkombájn
F - foszlány, faragatlan
G - gizmó, golyhó
Gy - gyehenna
H - hőbörög
I - iperedik
J -
K - kusza, kurbli
L - lődörög, lurkó
M - morcos
N - nász (köszi Osli!)
Ny - nyurga, nyuszó, nyámnyila
O - ordenáré
Ö - ördöngős
P - pracli
R -
S - suttyó
Sz - szösz, szutyok
T - trutymó
Ty -
U -
Ü - üröm
V - vucli (tudjátok, a vuclik és muclik a Micimackóban)
Z - zimankó, zilál
Zs - zsizseg, zsémbes

2009. szeptember 25., péntek

No, kész lennék!

Mondjuk úgy, hogy a felújítás még nem 100%-os, de már megnyitottunk :) Még hiányzik egy-két oldalelem, amit elfelejtettem menteni, úgyhogy most újra kell tennem :P

Azért megszenvedtem ezt a háromhasábos dizájnt. Tök másmilyet szerettem volna, de egyszerűen nem tudtam összehozni. Ráadásul ez a sablon a 4. variáció, amit átdolgoztam. Gyakorlatilag nem a hátteret szerkesztettem, hanem a CSS-be nyúlkáltam bele :P 2 napi szenvedés után kicsit már jobban átlátom, hogyan épül fel a blog szerkezetileg :) Persze még így is egy-két dolgot a férjem állított be, de most legalább tudom, mihez kell legközelebb hozzányúlnom.

Mindenesetre nekem most tetszik ez az egyszerűbb dizájn. A kedvenc színeimből hoztam össze: lila és (zöldes) okkersárga, ezt a színpárosítást nagyon kedvelem. Remélem, nektek is tetszik :)

2009. szeptember 24., csütörtök

Blogrucival a próbafülkében

Sziasztok! A következő órákban, esetleg napokban megváltozik a blogom kinézete. Még ne kommentezzétek, mert amit esetleg most majd láttok, nem a végleges forma. Próbálok rájönni segítség nélkül, mi hogyan működik, és ez némi időbe telik :P Majd szólok, ha kijövök a próbafülkéből :)

*****************************************
Under construction :P

Új CT tagságok

Bár nem vagyok az a gyűjtögetős típus, de ezeket meg kellett próbálnom. Mindig csábító az őszi és tavaszi ct kiírások idején a neked tetsző dizájnerek csapatába jelentkezni. A saját eddigi tapasztalataimból okulva azonban most csak erre a két helyre adtam be, és nem is vállalok többet. Ha összejönnek a dolgaim, így is bőven elég munkám lesz!
Tehát először is a HoneyDesigns csapatába kerültem be. A 17 (!) éves lányzó eddig freebieket gyártott, s csak nemrég óta készít eladásra is. Nagyon tetszik, amit csinál, így jelentkeztem, és bevett. Nem tudom, mikor kezdődik a "munka", mert mintha ez még neki sem lenne világos. :) Most gyűjtögeti a csapatát.
A másik dizájner, akit megpróbáltam, és ma visszaírt, Vörös Anna, aki AnnaBV néven árulja csodás készleteit. Be kell, hogy valljam, Tinci révén hallottam róla (őt is bevette a csapatába), de nagyon örülök, mert gyönyörű dolgokat készít. Jó dolog magyar dizájnerek csapatában lenni, remélem, nemsokára egyre több lesz belőlük :)

2009. szeptember 21., hétfő

Twilight - avagy 3 a magyar igazság :)

Kicsit eltűntem, nem volt kedvem alkotni :P Nem mondom, hogy teljesen, hiszen készül az új e-magazin nagy erőkkel, szóval inkább most oda összpontosítottam. Viszont ezt az oldalt meg mindenképpen szerettem volna megcsinálni, még ha nem is sikerült elkészülnöm a kihívásra vele :P Igen, a CEWE filmes kihívása volt az apropója a dolognak, de ha már nekiálltam pár napja, most be akartam fejezni.
Újra előveszem a korábbi twilightos oldalaimat, hogy együtt mutathassam meg őket :) Lesz még ebből az utolsó készletből, mivel eredetileg egy Jacob-Bella oldalt szerettem volna csinálni, de nem engedte magát :)

***************************************************
I was gone a bit, I lost my mojo :P In the background we are working on the new e-magazine, so I'm not totally lost, but focussed on that.
This LO was marked out for CEWE Challenge but I wasn't ready :P So, here is my newer LO and I show you my previous Twilight-pages again. Originally, I wanted to make a page of Jacob and Bella but it didn't work :P

HoneyDesigns - Waiting for New Moon
Font - Twilight
OopsieDaisy - Tru Blood
Font - Twilight
NumbBumm - Meadow
Bintys - Meadow mask
brush - Twilight by ?, Demolished Crack by Env1ro
Font - Twilight

Egy kis vicc a végére. Délután találtam, és majdnem lefordultam a székről a röhögéstől :D


Blogdíj

Nézzétek, mit kaptam Oopsietól :) Meglepett egy blogdíjjal. Igaz, semmit sem írt a "használatát" illetően, így most én találom ki a részleteket.


Ezt a blogdíjat most azoknak szeretném adni, akiket mostanában leggyakrabban látogatok, és sok érdekeset, vicceset, inspirálót, stb. találok a blogjukon :)

Blog4scrap - jót tett a blognak a lányok lelkes munkája!
Ányi - bírom, hogy annyi minden van ott, mint egy zsibvásáron! Bárki talál kedvére valót ;)
Linsey Twilight-blogja - azt hiszem, nem kell ecsetelnem
Timcsoca - tetszik, hogy belevágott a kihívásokba. Annyi jó ötlete van!
LaceE - nyomon követem az utazását :D meg persze irigykedem is picit :P

2009. szeptember 15., kedd

Sketchy Thursdays' Giveaway

Két gyönyörű, hagyományos készlet boldog tulajdonosa lehetsz, ha promotálod a lányok blogját. Érdemes ellátogatni hozzájuk, mert csomó ötletet meríthetsz onnan ;)

2009. szeptember 14., hétfő

Lifteld Brydkát! - Lifting Brydka (MystiqueDesigns)

A blog4scrap tegnap lejárt kihívásán Brydka egyik oldalát kellett liftelni. Jó nehéz dolgom volt, mert olyan szép az összes! Ráadásul imádom a készleteit, szóval egyben "könnyű" feladat is volt.
************************************
We had to lift Brydka's pages on blog4scrap's challenge. It was easy, because I love MD-products, but it was a hard thing, too. Brydka has so beautiful LOs.



Brydka: All you need is love

Brydka: She

2009. szeptember 13., vasárnap

Check it out! (My fav LOs) - NatashaNaSt

Talán ismeritek őt, hiszen gyönyörű oldalai mellett dizájner is :) Most láttam meg a pixelcanvason ezt az új alkotását, és annyira gyönyörűséges, hogy nem lehet szó nélkül elmenni mellette, meg kellett mutatnom.
************************************
Here is the next part of my column. Maybe you know the girl, who is talented scrapper and designer, too. I've seen her LO on pixelcanvas and I have to show it for you.

NatashaNaSt: Autumn

2009. szeptember 10., csütörtök

Szeretettel Dórinak :)

Dóri barátnőmnek küldöm és ajánlom szeretettel. (Remélem, kicsit segíti a lábadozását.) Augusztusban készült a kép, mikor Dórival leruccantunk Balatonfüredre a bornapokra. Nagyon tetszik ez a fotó, mert szerintem, jól sikerült, és látszik, hogy jól érezzük magunkat :) Remélem, nemsokára lesz belőle hagyományos oldal is. Majd kiderül a szombati közös scrapbookozáson ;) Addig is itt van a digi:

KimlaDesigns - Shabby Nature

Dido Designs - Feel the Line VII.

Régen kaptunk pakkot, de most újra itt van. Őszintén szólva, azt gondoltam, Didó kifogyott a hullámokból, hiszen mit is lehetne variálni még ezen. Higgyétek el, lehet :D Nagyon klassz az új sabloncsomag, úgyhogy hajrá!!! Mától az A5D-n.

**************************
We have a newer pack from Dido. If you like the (new) waves, you'll love this template pack. It's amazing, again :) From now at A5D.

DidoDesigns - Feel the Line Template Pack VII.
LilyDesigns - Baby Elf, My Baby
photo - Piper Dellan

DidoDesigns - Feel the Line Template Pack VII.
KimlaDesigns - Shabby Nature

2009. szeptember 7., hétfő

Check it out! (My fav LOs) - Franci és Kovaxka

Régen voltam, és most hoztam kettőt is :) Nagyon tetszik mindegyik! Látjátok, mennyire más stílusúak, mégis mindkettő páratlan a maga nemében.

**************************************************
It was love at first sight. I looked them and it just happened. They are so different from my style, but I appreciate even the difference. So, here is Franci's page - 5 things I love. I love the simplicity and peace, the colours and placement of the LO. Everything on it :)
And look Kovaxka's LO! You can almost hear the Cuban music :) I can't use doodles on my pages, though, but I love them on her page. It's such a perfect match!

Franci oldalában a letisztult, már-már zen egyszerűség tetszik, és a páratlan nyugalom, ami belőle árad. Imádom a színeit, az elrendezését, mindent. (Meg fogom csinálni hagyományosban!)

Franci: 5 dolog, amit szeretek

Kovaxka pedig a hamisítatlan kubai hangulattal áraszt el. Fantasztikus az egész oldalt betöltő fotó és rajta a sok dudli :) Érdekes módon annyira tökéletesen odapasszolnak! Bár még nem jártam arrafelé, abszolút így tudom elképzelni a helyet, szinte nyakon önt a hangulatával!

Kovaxka: Cuba

2009. szeptember 6., vasárnap

Oopsie Daisy

Két régebbi készlettel készítettem oldalakat. A barnás árnyalatú Moments in Mochát és a lila színben pompázó Violaceous készletet választottam. Megvásárolható a Totally Sweet Designsnál. Íme az oldalaim:

*********************************
I've created LOs from 2 older kits by Oopsie Daisy. I chose the brownish Moments in Mocha and the purple Violaceous. Available at Totally Sweet Designs. Here are my LOs:




2009. szeptember 5., szombat

Scrapbookos hétvége

Elújságolom nektek, hogy jövő hétvégén (ha már nem lehetek ott a Kreatív Csapat-találkozón, legalább ilyennel teljen a hétvége) megyek scrapbooktalálkozóra. Vagy nem is tudom, hogy nevezzem. Közös scrapbookozást fogunk végrehajtani az itteni kreatív üzletlánc, a Sinelli rendezésében. Kb. másfél órácskát utazhatok, mire átjutok Vantaaba, de remélem, megéri :) Egyelőre a félnaposra jelentkeztem, amin oldalakat fogunk csinálni. A fotókat és a papírokat kell vinni, azt írták, a többi cucc igénybe vehető ott. Ki lehet próbálni az eszközöket, meg lesznek bemutatók is :) Nagyon kiváncsi vagyok! Remélem, meg fogok érteni minden lényegeset, mert azért még csak pötyögök finnül. Mindegy, a látvány kiegészíti majd, amit az agy nem ért :)
Aztán ha tetszett, majd a következő alkalommal már az egésznaposra nevezek be. Jesszus, még egy csomó mindent kell vennem, képeket kell nyomtatnom...

2009. szeptember 4., péntek

Timcsoca 1. kihívása

Timi kihívásában a bögréjét választotta inspirációul :) Szó, ami szó, nagyon is megihlet az a bögre gyönyörű színeivel és finoman megrajzolt rózsáival...


Engem is beindított, és a végeredmény itt látható. Férjem Nagymamájának lesz ajándékba szülinapjára. :)


Kartonok: Ursus Inspiration, Graphic45
Bélyegző: Image Tree
3D matrica: Inspiration
Tinták: Tsukineko
Chipboard: UpiKit

2009. szeptember 3., csütörtök

Friends Forever kihívás - nyertest hirdetünk

Hazaértem, úgyhogy végre erre is jut idő :)
Sabeeval nagy nehezen megszültük, ki legyen a nyertes a kihívásban. Nagyon meghatódtunk, hogy olyan sokakat mozgatott meg a kihívásunk és a közös készletünk. Köszönjük mindenkinek, aki játszott velünk. Ígérjük, jelentkezünk még ilyesmivel ;)

A győztesünk pedig Beszteri. Gratulálunk! Jutalma egy 5$-os kupon egy általa választott webáruházba.

Full of Romantic freebie :)

Sziasztok! Itt vagyok, ahogy megígértem, és hoztam a freebiet. Kedvenc varrós könyveim ihlették, melyek Tone Finnanger ügyes kezét dicsérik. Várom a megjegyzéseket, kritikai észrevételeket... csak óvatosan, mert szívem csücske ez!
Köszönöm Sabeenak, Tincinek és Ányinak, hogy csodálatos oldalaikkal hírverést csaptak a készletnek!
****************************************
I'm here and I've brought a freebie for you. I'd love any comments you leave me here. :)
I thank Sabee, Tinci and Ányi for making wonderful LOs from my kit!

Az enyém / My LO
Sabee
Tinci
Ányi





A freebie és a letöltési link már nem él. 
Sorry, the freebie and the download link is no longer available.

2009. szeptember 2., szerda

Jöhet a monszun! :D

Azóta áhitozom egy ilyenre, amióta itt kinn vagyunk. Már a nyár is elég esős, de az ősz egyenesen olyan, mintha egy esőerdőben élnénk. Na jó, annyira nem! De azért sűrűn esik az eső.
Szóval már keresem egy ideje a nagy Őt. Akivel szerelem lesz első látásra. Jelentem, megtaláltam:

Gondolkodtam, hogy a feketét vagy a piros modellt válasszam, de végül az univerzálisabb mellett döntöttem. Olyan csodás szavak vannak ráírva, mint strawberry, dendalion, sunshine, cottage, summer... Hát nem csodaszép??? Alig várom a hétvégi nagy esőzést ;)