2010. május 29., szombat

Tarkabarka nyár -- Fancy Summer freebie kit

Tényleg nem volt nehéz kitalálni, valóban a névnapomat ünneplem holnap :) Köszönöm már előre is a jókívánságokat! Köszönöm Mindannyiótoknak, hogy ilyen lelkesen várjátok a kis készletemet. Igazán kedves tőletek! Remélem, sikerül nagyjából megfelelni a várakozásoknak.

Tehát íme a készlet, amely nem csak hogy ingyenesen letölthető, de egy játék is kapcsolódik hozzá. Nem lesz bonyolult: a feladat mindössze annyi, hogy alkossatok valamit a készletemből. Nem várom el, hogy csak ezt használjátok, de szeretném, ha az elkészült oldal digi esetében 75%-ban tartalmazná a készlet elemeit. Ha hibridet készítesz, akkor használj fel 3 dolgot a készletemből.

Ha kész vagy az oldallal, hagyj egy megjegyzést itt a galéria/blog linkjével. Egy hét múlva kisorsolok egy szerencsést, aki egy 5 dolláros utalványt nyer az egyik webáruházba.

Határidő: június 6. éjfél (magyarországi idő szerint).

********************************************************************
I've created a freebie kit for you. I hope you like it. I'm soooo longing for sunshine and summer... (I live in the rainy Finland.) That's why I used the combo of poppy red and vivid green.

If you create something with my kit, you can win a coupon in value of 5$. Please, leave a comment here with a link to your page till 6th of June, 24.00 (GMT+2). Please, use 75% of this kit.


A freebie és a letöltési link már nem él. 
Sorry, the freebie and the download link is no longer available.

Mutatok egy oldalt is, amelyet Sabee készített nekem a készletből. A márciusi találkozásunk alkalmával készült a fotó. Nekem még nem volt érkezésem belőle oldalt készíteni, de majd most. Ezer köszönet érte, Sabee!!! Hágzi! (Természetesen te is bekerülsz a sorsolásba ;))


Szívesen veszek egyébként építő jellegű észrevételeket, javaslatokat a készleteimmel kapcsolatban. Ha van kedved, írd meg a véleményed e-mailben.

Cupp

2010. május 28., péntek

Ünneplek! :)

A hétvégén ünneplek valamit. (Lehet találgatni, mit.) Mondhatnám, hogy ennek apropójából készültem valamivel, pedig nem. Mindenesetre remélem, tetszeni fog Nektek is. Érdemes lesz visszajönni holnap. ;)



2010. május 26., szerda

2009 kedvencei - Fotókönyv

No, elkészült a fotókönyvem. Állati gyorsak voltak: 20-án adtam le a rendelést este, ma pedig küldték postával. Itt egyébként 36 oldalas a könyv minimum, úgyhogy még többet is belepakolhattam. Alapvetően elégedett vagyok. Sajna, azonban itt is előjött a sárga-zöld problémám, ami ilyen formán már kezd idegesíteni. (Ha valaki tud rá megoldást, szívesen várom.) A borítóm eredetileg (nálam) natúros színű, a könyvem viszont halvány pisztácia lett :) Illetve van egy-két oldalam, amelyes sárgábbak, vagy zöldebbek a kelleténél.

A könyvben az egységes dizájn miatt, valamint amiatt, hogy valamennyit levágnak a széléből, fehér alapra helyeztem az oldalakat, és kaptak egy kis árnyékot. Mindegyik alá odaírtam a címét, illetve ha vmelyik megjelent az SV-ben, vagy kihívásra készült, az is alá került. Örülök neki, hogy így oldottam meg, mert néhol látható, hogy vagy az aljából, vagy a tetejéből sikerült 1-1 mm-rel többet lecsippenteni. Így viszont az oldalakat nem érte kár :)



2010. május 22., szombat

A 6. oldalam

Sabee-tól és Fahéjasalmától kaptam ezt a klassz kis játékot, köszönöm. Jó visszatekinteni egy kicsit a régi időkbe, amikor elkezdtem a scrapbookot.

Igazából nálam ez érdekesen történt. Azért álltam neki, hogy Anyukámnak elkészítsek karácsonyra egy albumot Zalánról. Abból a bizonyos albumból, mely tök béna és az első szárnypróbálgatásaimat tartalmazza, csak 3 oldalt töltöttem fel a scrapbook.hu galériájába. Az albumot 2008. szeptembere és decembere között készítettem.




2009. februárjában találtam rá a scrapbook.hu elődjének számító blogra, közvetlenül a honlap indulása előtt. 2009. február 17-én töltöttem fel az első képemet oda. A 6. pedig ez:


Nem tudom, hány embernek kell továbbadni. Én őket választom:
Rainbow-Kata
Franci
Timcsoca
Merika
Beszteri

2010. május 21., péntek

Ez vagyok én

Pásztory Janka vagyok, 31 éves, Mérleg-Oroszlán. Jelenleg Finnországban, Espooban élek férjemmel. Szeretem ezt az északi, kissé rideg országot. Leginkább tavasszal és nyáron, amikor a napsütés átveszi a főszerepet, és mindent beborít a fény, akár éjszaka is.

A scrapbookkal 2008 nyarán találkoztam, mikor az esküvői képeinket szerettem volna valamilyen érdekesebb módon megörökíteni. A hagyományos formája tetszett meg először, de mivel annyi mindenbe fogtam már addig bele, és a lelkesedésem egyik hobbinál sem tartott pár hónapnál tovább, ezért inkább a digitális változatot kezdtem el tanulni. És láss csodát, én, aki utálta a számítógépet, soha nem töltött előtte 1 óránál többet, egyszeriben a rabjává váltam a Photoshopnak és a digitális scrapbooknak.

Mára olyannyira az életem részévé vált, hogy nem tudnám elképzelni nélküle a világomat. Eszerint és ezen keresztül látok mindent. Imádom, hogy mindent megörökíthetek. Olyan pillanatokat is, amelyek mellett elmennénk egyébként, amelyek nem "lényegesek". Szeretem, hogy ennek segítségével nem pusztán dokumentálom az életem (és a körülöttem lévők életének) történéseit, hanem igazából emlékeket alkotok.

2010. május 15., szombat

Bringáztunk

Ma is csodaszép idő volt. Úgy tűnik, megérkezett a nyár is :) Elvileg, ma hivatalosan kánikula volt, mivel átléptük a 25 fokos határt. Még jó, hogy fújt a szél, mert tényleg megsültünk volna.

Odafelé végig egy felső bicikliúton mentünk, visszafelé viszont végig a tengerparton. Annyira szép volt! A jó idő miatt a strandok (igen, ilyenek is vannak) megteltek, a levegőben pedig a tenger, a fák és a napfény illata terjengett, jó volt beszívni. Élveztem a napsütést, amely hihetetlen energiával tölt fel ez után a hosszú tél után.

Imádom ezt az időszakot, amikor végre tényleg, igazán, visszafordíthatatlanul tavasz (nyár) van. Ha most kinézek az ablakon, este fél 9-kor, még mindig süt a nap. (Most már majdnem 10 órakor van naplemente; a nap hossza több mint 17 óra.)

Egyébként itt jól kiépített bicikliút-hálózat van. A fővárosi régióban, mely Helsinkit, Espoot és Vantát foglalja magába, a szárazföldi összterületen (764 km2) kb. 2800 km-nyi bicikliút van :) A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a kis utcákban nincs külön bringaút. A legtöbb helyen ezt úgy oldották meg, hogy a járdát kb. 2-2,5 méter szélesre építették, és megosztották a gyalogosok és a bringások között. Így mindenhova biztonságosan el lehet jutni. A városban mindenhol találsz kerékpárparkolókat. Rengetegen járnak biciklivel dolgozni is. Még az sem ritka, hogy öltönyben és kosztümben tekernek :) - még akkor is, ha otthon benn áll a Volvo a garázsban.

Egy szó, mint száz, csináltam pár fotót az úton. Nem sokat, mert nem volt engedélyezve minden szép fánál a megállás :)


Ha valakit érdekel, rákereshet az útvonalra a google mapsen: Espoonlahti, Espoo --> Karhusaari, Espoo.

2010. május 14., péntek

Új blogruci

Csináltam egy újat. Itt a tavasz - nálunk :) Talán ez is közrejátszott, de az meg biztosan, hogy észrevettem, az én gépemen kicsit máshogy látom a színeket, mint más gépeken. Nálam valahogy kevesebb a zöld aránya a színekben, ami leginkább a sárgás és zöldes színekben jelenik meg. Szóval máshol sokkal rikítóbbak azok a színek :( Így a szép (nálam) okkersárgás rucim máshol libafoszöldnek látszott :( Most nagy ívben kerültem ezeket a színeket, viszont maradtam a lilásnál. Nagyon megtetszett Vinnie Pearce Dream c. kitje, abból készítettem ezt a kis rucit.
A színeimen még állítgatni kell, de azt majd később ;) Remélem, nektek is teszik :)

2010. május 2., vasárnap

NSD összesítő

Sajnos, sok kihíváson nem tudtam részt venni, de azért igyekeztem. Párat összevontam, hogy haladjak kicsit. A hagyományosok nincsenek is teljesen készen, mert még a kommentek hiányoznak. Mindenképpen mutatom, ha kész vannak :)

Egy átlagos nap (Timcsoca és Franci kihívására)

- BasicGrey - Origins -

Az élet krónikása (Gigi és Mollee kihívására)

- BasicGrey - Kioshi -

Love at first cuddle (a saját vázlatos kihívásom inspirációja)

- FeiFei & Anita - Love at first cuddle -

2010. május 1., szombat

Boldog NSN-t! Happy iNSD!

Helló! Ma egy kis meglepivel készültem :) Friss, meleg, ropogós... most lettem kész vele. Engedjétek meg, hogy bemutassam a Bloom Reloadedot. Remélem, tetszik! Az előző Bloom kit folytatása, így most már vannak bőven elemek, chipboard betűkészlet is, következhet az alkotás! Véleményeket szívesen veszek emilben :) Ha használjátok, légyszi mutassátok meg nekem is!
********************************
Let me introduce my new freebie kit: Bloom Reloaded. It is coordinated with the Bloom kit and chipboard alpha. So you already have a pretty big kit :) If you download or use it, please leave me some love here. I'd love to see your pages :)


A freebie és a letöltési link már nem él. 
Sorry, the freebie and the download link is no longer available.


Jó alkotást!
Have a nice NSD!
xoxo