2011. szeptember 27., kedd

Ha kiváncsi vagy...

...az elkészült fotókönyvemre, akkor itt megnézheted.

A könyvet tehát az ArtsCow-nál rendeltem meg, potom pénzért. Mindössze 13 dolcsit fizettem érte, a szállítás ingyen volt. Amióta Didó megmutatta a könyveit, felbátorodtam, és rendeltem ezt, meg egy másikat (5x7 inches Deluxe) a barátnőmnek. A minősége tökéletes, semmi hibát nem vettem észre rajta. A színek is szépek, pedig nagyon féltem a borítótól, mert véletlenül nem CMYK-ben mentettem, hanem RGB-ben. Ezt a tippet most kaptam, ugyanis eddig mindig megjártam a borítókkal -- sokkal zöldesebb vagy éppen pirosabb színük volt, mint a (kalibrált) monitoromon látott kép.

A könyvemnél, mint a legutóbbiaknál is, Paislee Press fotókönyvei szolgáltak inspirációul, illetve az ő sablonjait használtam javarészt. Ismét ragaszkodtam az egységes kinézethez, amit a különböző oldalak ellenére egyrészt a színek, másrészt a tipográfia biztosítanak. A natúr, a kék és a piros mellett használtam egy pici sárgát, illetve feketét és fehéret. Most is az egyszerű elrendezés volt a cél, így nem komplikáltam túl az oldalaimat sem. Részben a tesómnak készült fotókönyvből emeltem át oldalakat, nagyobbrészt viszont újakat készítettem. Van köztük 2 liftelt oldal is, egy Sue Falstafftól, egy pedig Katelltől.


Remélem, nektek is tetszik, és kedvet kaptok egy fotókönyv rendeléséhez. Ha segítség kellene a rendszerhez, esetleg nem értetek valamit az oldalon, szóljatok! Tippeket is tudok mondani a szerkesztéshez, ha érdekel valakit.

*******************************
P.S.: Nézzetek vissza 1-2 nap múlva, mert jövök egy kis meglepivel :)

10 megjegyzés:

Réka írta...

óóó janka, ez olyan mesés és lélegzetelállítós :) annyira tetszik, hogy húúúúú ... ... komolyan beteszem monitor háttérnek, hogy motiváljam magam a digire is, mert olyan szuper ezt így egyben látni, olyan dolgokat is meg tudtok csinálni amit én nem a hagyományosban :) én szívesen fogadnék egy ilyen tutorialt a blogodon, hogy mire figyeljek meg ilyenek ... ... mert én is kapom már nap mint nap az ajánlatokat az art cow-tól és kitudja mikor csábulok el ... :D

Minyu írta...

Hűha, ez fantasztikus lett!
Nagyon mutatós és extrapasis :)

Rika írta...

Remek és épp ilyenekre vágyom most. Sok kép, kevés körítés, klasszikus elrendezések. Nekem nagyon bejön.

Trillucy írta...

Nagyon jóóó lett Janka! :-) Szuper ügyes vagy! :-)

evadraga írta...

A reggeli kávézás közben végiglapoztam az albumot. Pont olyan, amilyet szerettél volna, sikerült!! Fantasztikusan vagy, gyönyörű lett!! Azok a nagyfotós-dupla oldalak.... meg a többi! :-))

Unknown írta...

gyönyörű lett Janka! inspiráló nagyon :)

ziti írta...

szuper fotókönyvet raktál össze. a hivatkozást lementettem, mint inspirációt... ;)
Réka javaslatát nagyon támogatom... én is örülnék egy hasznos tanácsok fotókönyv készítéshez témájú bejegyzést

Vera írta...

Imádni szoktam a könyveidet, most is így van ez. :)) Ilyenkor mindig kedvet kapok tervezni egyet. Inspiráló munka! :) Holvan mááá a meglepííí?? :DDD

Mounier Noémi - Kolibri írta...

Fantasztikus lett Janka!!!! Imádom, minden pici részletét!!! Határozottan kedvet kaptam hozzá én is. :) Lehet, hogy majd meg is kereslek azokért a tippekért ;)

Ányi írta...

Jajj, eltűnt az előző megjegyzésem? NA, még egyet hagyok itt :)