2010. szeptember 30., csütörtök

Hidd már el végre!

Ma a "személyes tanulmányi tervemet" beszéltük meg a tanárommal. Itt ugyanis ilyen is van. Írnunk kellett a céljainkról, terveinkről általában, hogy mit várunk az iskolától, milyen félelmeink vannak, gyengéinkről, erősségeinkről, motivációnkról, ilyesmi. Ez egyrészt magunknak is jó, hiszen rögzítjük a célokat magunk előtt, másrészt a tanárnak is, mert képbe kerül az elvárásainkról, és segít, ha szükség van rá. Minimálisan ugyan, de tud ránk és a céljainkra figyelni. Most pedig sor került az elbeszélgetésre is, ahol személy szerint dupla annyi időt, azaz egy órát szánt rám a tanár.

Azt hiszem, magam és az ő számára is körvonalazódott, hogy némileg híján vagyok az önbizalomnak és a magabiztosságnak. Hát igen, olyan talajon lépkedek, ami nagyon idegen még. Mindenesetre bíztatott rendesen, próbált belém önteni egy kis hitet. Sok mindenről beszélgettünk; arról is, hogy iszonyúan félek a rajzolástól, mert ügyetlennek érzem magam annyi tehetséges ember között. Folyamatosan méregetem magam hozzájuk és egy magamban élő ideálhoz, ami nagyon nem jó. Persze, a félelmeim természetesek, de le kell győznöm őket, mert éppen ezek vetnek gátat a fejlődésemnek.
Hinnem kell magamban és hagynom, hogy a képzelőerőm egy világot teremtsen bennem. Persze mondani könnyű! Olyan ez most számomra, mint egy szikla tetejéről leugrani, és hinni benne, hogy vannak szárnyaim...

Ezt az idézetet találtam, ráadásul a kedvenc festőmtől való. Ja, nincsenek véletlenek. Ki fogom nyomtatni, és kiteszem a falamra. Durván fordítva így szól: "Ha hallasz egy hangot magadban, mely azt mondja: nem tudsz festeni, feltétlenül fess, és az a hang elhallgat majd."

DecaDesigns - Letter for Mom
DidoDesigns - Soft little touch

Jó éjt!

9 megjegyzés:

Merika írta...

Szuper Janka, ez nekem is egyik kedvencem! És én már tanúsítom hogy igaza van!!!!

kreatívhit írta...

Kedves Janka! Ne a hangokkal törődj:)) Csak egyszerűen rajzolj és vegyél részt az órákon. Szerintem a többiekben ugyan úgy megvan a drukk meg a félsz./legfeljebb jól titkolják/ Ha erről leveszed a szemed tutira felszabadulsz.

Kata írta...

Olyan jó időről-időre olvasni az iskolai beszámolóidat. Fantasztikus lehet, hogy egyénileg is tudnak veletek foglalkozni. Az a lényeg, hogy higgy magadban, mert nagyon tehetséges vagy és hogy ne másoknak próbálj megfelelni (szerintem legtöbbünknek, nekem is, ez a fő szabotőrünk), hanem csak add át magad az áramlásnak. Az hogy ide bejutottál egyértelművé teszi, hogy ez a Te utad.
Nagyon tetszik az idézet :)

Rucola Designs írta...

Hidd el, hogy mindenre képes vagy, amit el szeretnél érni! Én nagyon drukkolok hozzá. :)

szrjudit írta...

Én is drukkolok, és rengeteg erőt adsz a távolból is a beszámolóiddal, gondolataiddal, érzéseiddel! ÉS igen, hidd már el! :)

Eszter(beszteri) írta...

Igen, hidd el, én is csak ezt tudom mondani... :D MEg azt, hogy gyönyörű keretbe foglaltad az idézetet! :)

Margó írta...

Janka, időnként annyira meglepődök azon, hogy tehetséges emberektől olyat hallok, hogy nem bíznak önmagukban. Nem tudom miből adódik ez, talán a génjeinken keresztül is öröklünk valamit, a neveltetésünk során is mindig hasonlítgatnak másokhoz és ezt tanuljuk meg.
Ma már én is tudom - aki szintén mindig alul értékeltem magam -, hogy nem kell mindenkinek megfelelnünk. Ne másokhoz hasonlítsd magad, hanem az önmagad fejlődését figyeld! Egészen biztos, hogy pillanatról pillanatra felfedezheted magadban a fejlődést. ... és ez a fontos, mert ehhez jön a tehetséged és a személyiséged. Maradj önmagad! (Aki a legmagabiztosabbnak mutatja magát, annak van belül a legtöbb problémája!)
Tetszik ez az idézet. Igen én is azt jegyeztem meg, ha jól emlékszem Müller Pétertől, hogy "a félelmeinkkel szembe kell mennünk és így megszelidülnek".Ennyire sokan tehetségesnek tartunk, ez kell hogy valamit jelentsen, támaszkodj a mi véleményünkre.
Szeretettel szurkolunk minden napodért!:-)
(Nem baj, hogy ömlenek belőlem a gondolatok:-))

Judit írta...

Hú Janka azt hiszem mi most nagyon hasonlóan érezzük magunkat (teljesen más okok miatt, de úgy érzem hasonló). Iszonyatosan jó az idézet, megjegyeztem.....

szo írta...

Janka, csak bátran előre, menni fog.
Úgy érzem, ez a te utad, nem véletlenül találtál rá/ talált rád rád egy ilyen távoli országban:o)
És mellesleg tök klassz, hogy van ilyen elbeszélgetés...nagyon szimpatikus, emberközpontú....nálunk sem ártana ilyeneket megejteni, akár már a gimiben is.
na, kitartást, hitet, miegymást
puszi