2010. szeptember 12., vasárnap

Jé, mint Janka

Nem a J a kedvenc betűm -- ja, van ilyen is, hehe --, de a nevemnél fogva mégis kötődöm hozzá. Ráadásul láttam pár ilyen jellegű alkotást, és nagyon megtetszettek, hát én is elkészítettem a saját verziómat erre.

A kép az új dolgozókuckómat díszíti. Már említettem korábban, hogy külső-belső átalakuláson megyek keresztül, amelynek része a lakás átrendezése is. Nagyjából megtörtént az átrendezés, lassan alakulgat az alkotó "sarkom" is. Sajna, csak lassan, mert sokszor az átalakítás kellős közepén veszem észre, hogy valami hiányzik a háztartásból. Pl. a megfelelő méretű szög, amelynek segítségével a parafatáblámat alakítom át. ÁÁÁÁÁÁ! Ígérem, ha kész leszek teljesen, mutatok majd róla képet.

Addig pedig térjünk vissza a J betűs képhez. A koncepció alapját az képezte, hogy valami színeset alkossak a szinte teljesen fehér munkafelületemhez. Leginkább sárga és barna hatást szerettem volna elérni, így egy picivel több szerepel ezekből a képen, mint más színekből. Hogy miért ez a két szín? Mert gondosan megnéztem, a feng shui szerint mi a leginkább motiváló környezet számomra. (Nem vagyok egy fanatikus ezen a területen, de számomra a feng shui segít kialakítani a harmonikus környezetet, ezért szeretem. Igyekszem mindent a saját ízlésemre formálni a lehetőségekhez képest.) Az asztalom a kreativitás/gyermek és a segítő emberek/utazás területén van, amelyet a fém elem ural fehér, ezüst, szürke színeivel. Ezt egyébként utólag néztem már csak meg, mikor akaratlanul (?) is fehér területet alakítottam ki. Mivel ide nekem már nem illenek a fémes színek, ezért a fémet tápláló föld elemet vettem alapul. Ehhez pedig a sárga és a barna illik. Igyekszem majd kiegészítőkben ehhez a két színhez nyúlni, ami nem is lesz nehéz, mert imádom a sárgát. (Nem meglepő, föld elem vagyok :))

Hozzávalók itt

Remélem, Ti is kedvet kaptok egy ilyen kép elkészítéséhez. Igazán jól felhasználhatjátok így a maradék papírokat, betűket és más anyagokat. ;)

7 megjegyzés:

Rucola Designs írta...

Melyik a kedvenc betűd? :) Ez de szép lett, irigyellek a klassz kuckódért! Na, meg a kézügyességedért! :)

Unknown írta...

nagyon tetszik, jók a színek, és inspiráló az egész :)

altalena írta...

ÓÓóó nagyon nagyon tetszik Janka! Szuper ötlet volt a j-betűt oldalba foglalni! Egyszer én is elkészítem a B betűmet!:) Köszi az inspirációt! Olyan jó, hogy ilyen ügyesek vagytok Sabee-val, szeretek ide járni!:) Puszi

DAnett írta...

Á ezért totál odavagyok Janka! Mekkora ötlet! Nagyon-nagyon tetszik, szép harmónikus..és vidám! Biztos jól mutat majd a kuckódban! :)

Eszter(beszteri) írta...

Nagyon jó lett, nekem is nagyon tetszenek az ilyenek, na, majd egyszer, ha nagy leszek... :D

Mounier Noémi - Kolibri írta...

Még jó hogy kedvet kaptam!!!! :)
Köszi az inspirációt! :)

Kata írta...

Ó de tetszik! Nagyon. Amíkor volt saját íróasztalom, nekem is feng-shui szerint voltak elrendezve a tárgyak. Most már csak rendet próbálok tartani rajta, a rend már önmagában is inspiráló lehet.