2011. február 21., hétfő

Inspirációs angyalka (Tilda)

Imádom a Tilda-dizájnt. Az összes könyv megvan, még akkor is, ha nem olyan sok mindent varrtam meg belőle. De már nézegetni, kezembe venni is imádom ezeket a könyveket. Először az egyetemi könyvesboltban láttam meg, és szerelem volt első látásra. Úgyhogy a tankönyvtámogatásomat erre költöttem. Aztán sorra jelentek meg a könyvek, nekem pedig mind "kellett", így elláttam a családot ajándékötletekkel. Karácsonyra kettőt kaptam :)

Varrtam már húsvéti nyuszikát és angyalokat (fürdőköpenyeset, kertit, konyhait, Jane Austen ihlette fazont) ajándékba. Mindig másnak csináltam őket :) Most azonban magamnak varrtam egyet. Ő lesz az én inspirációs angyalkám, mondhatnánk ihletadó múzsám. Sárga, mert úgy érzem, ez az én színem, ez inspirál. A méretet egy kicsit megváltoztattam, mert az eredeti túl nagy volt (kb. 50 cm). A szoknyáján is kurtítottam kicsit, és inkább az ötvenes évek pörgősszoknyás divatja szerint készítettem el. A haja inkább a múlt századot idézi, de a hatalmas rózsás hajpánt mostanában dívik. Szóval keverék angyalkám lett, de én imádom. Neve még nincs :(



Ezt az angyalkát a Napsugaras otthon c. könyvben találjátok meg.


Tone Finnanger fantasztikus norvég tervező. Immár saját brandje van, a Tilda, amely nemcsak könyveket foglal magában, hanem anyagokat és kiegészítőket is. Sőt, már láttam scrapbook készletet is!!!

UI: Ilyeneket is csináltam maradék anyagokból. Tényleg csak a "fecniket" használtam fel hozzájuk. Egy kis forró (ragasztópisztolyos) ragasztó + néhány csavarás, és már kész is. Az aljára ragasztottam még kartonból köröket, hogy fel tudjam rakni őket sb oldalakra.



17 megjegyzés:

Sapimanó írta...

Hű Janka! De szép lett a tündérkés, angyalkád! A virágokat pedig egyenesen imádom! Azt hiszem most jött el az idő, hogy én is készítsek ilyeneket :)

kreatívhit írta...

Ez nagyon fazon:)

Kata írta...

De szépséges lett a tündéred! Nagyon tetszenek a virágaid is, jó lesz őket használni :)

made by darinka írta...

Arany kezed van Janka! Imádom nagyon a kis inspirációs Tildádat, nekem is nagy kedvenceim :) A virág ötletet köszönöm, imádni valók nagyon:)

Florci írta...

júúúj, ilyen pörgősszoknyát én is akarooook! :)))

Unknown írta...

wow! ez nagyon szép lett!! ilyen kell nekem is :) én biztos Lizának hívnám :P

Gólya írta...

Gyönyörű a tündérke!!!! A virágos is szuperek lettek!

Rucola Designs írta...

Te milyen ügyes vagy! Cuki nagyon! Szerintem Tiffany. :)

Viki írta...

Csodálatos ez a baba! A sárga amúgy is a gyengém és a virágokkal is inspiráltál.
Köszi! :)

Rayher Kreatív Centrum írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Budaházi Brigitta írta...

Ugyanolyan bájos és imádnivaló, mint Jane, a nővére, aki nálam van.... Janka csudiügyes vagy! Tökéletesen illik hozzád. A szoknyája és a CIPŐJE valami csúcs!

Szilvi írta...

De ügyi vagy, nagyon szépeket készítettél!

rubin írta...

Állati, ill. bocs, angyalian jó lett!!! Én is imádom a Tilda könyveket, nekem is van rózsa kollekcióm, már csak a táskát kellene megvarrnom hozzá...A múltkor majdnem megrendeltem a 'napsugaras otthont' is, de féltem, hogy férj leszedi a fejem, mert egy rakat könyvet vettem még, de úgy látom muszáj lesz megvenni mégis :)

Kriszta (hozak) írta...

Janka, annyira tutin néz ki az angyalkád! énis-énis :o)

szrjudit írta...

Én is régóta szemezek egy ilyen Tildás angyalkával, a tied annyira szép lett, félek, hogy nem tudnám megvarrni.

Mounier Noémi - Kolibri írta...

Imádatos!!!! :)

Renáta írta...

Szia! ne haragudj, hogy így ismeretlenül megkereslek. Mostanában kezdtem el varrogatni, (főleg a kislányomnak)és nekem is nagyon tetszenek a Tildás dolgok. Most éppen angyalt akarok varrni karácsonyra.nagyon tetszik a tied is. Tudnál segíteni abban, hogy hol tudok beszerezni Tildás alapanyagokat? Főleg a haj érdekelne. Olvastam , hogy Pesten van Tildás bolt, de nem találok rá az interneten. Megírnád a címét?
Előre is köszönöm. Blaumann Renáta.
giada@freemail.hu