2011. március 31., csütörtök

Tavaszodunk

Igen, már nálunk is... Igaz, itt azért kicsit másképp kell ezt elképzelni, de tagadhatatlanul itt a tavasz. Tegnap láttam először átvonuló vadludakat :) Március vége van, a nappali hőmérsékleti csúcs kb. 5-7 fok (jobb esetben). Reggel még mínusz 1-2 lehet, de az már nem nagyon zavar. A kabátom alatt már háromnegyedes ujjú felsőt viselek valami rövidujjú kardigánnal v. mellénnyel. Vakítóan süt a nap, rohamosan hosszabbodnak a napok. Összehasonlításként mondom, hogy míg otthon 12 óra a napkelte-napnyugta között eltelt idő, itt már 13 óra fölött járunk. Végülis még van laza 3 hónapunk a kb. 22 órás "napsütésre" (itt, délen), szóval bele kell húznunk. :)

Az alábbi képeken látszik, hogy az udvarunk még igencsak hó alatt áll. Pedig már mennyi elolvadt!!! Ja, és már mennyit elszállítottak! Télen hatalmas teherautókkal szállítják a havat Helsinki 8 lerakóhelyének egyikére. Az egyik lerakóhelyen tavaly is majdnem elérte a 30 méteres (!!!) magasságot a hókupac tél végére, és szeptemberre olvadt el. Idén is hasonló a helyzet. A leesett hómennyiség egy ötödét a tengerre tolták (majd elolvad, ha felenged a tenger is). Kb. 270.000 teherkocsi havat tettek el mindenfelé, és megközelítőleg ugyanennyi van feltornyozva az utcákon, amelyeket nem tudnak hova eltakarítani (meg amúgy is felesleges, ha egyszer elolvad). (Egyébként azt full nem értem, miért nem hordanak össze ebből a bazi sok hóból egy sípályát ide.)


Na, mindezen hosszú bemelegítő után mutatom a tavaszváró készletet Didótól :D A Fresh & Sunny nagyon vidám színekben pompázik, és tele van imádnivaló elemekkel. Én Csengémről készítettem egy oldalt, már megint.



Dido Designs - Fresh & Sunny
@ After5 Designs




Szép napot!

2 megjegyzés:

Osli írta...

Ó de szép, vidám oldal. A havas képek kicsit sokkoltak, de a napsütés jól látszik rajtuk.

Lili'sMother írta...

Hát nem mondom azt sem, hogy jól esett ezeket a képeket néznem, meg azt sem, hogy irígykednék rád emiatt az udvar miatt...De Dido készletéből finom, könnyed oldalt pakoltál össze