2011. június 2., csütörtök

Édességek 2.

Ígértem még egy édes bejegyzést. Megmutatom az első próbálkozásaimat, amit a süthető gyurma világában tettem. Már annyi cuki dolgot láttam ezzel a technikával, gondoltam, én is megpróbálom. Itt a Fimo márkát lehet kapni.

Nagyon mókás, érdemes beruházni rá egy kicsit. Az a jó benne, hogy nem kell a világ összes színét felvásárolnod, mert a gyurma egyrészt színezhető, másrészt lehet keverni a színeket. Pár alapszín bőven elég induláshoz. Én vettem fehéret, barnát, sárgát és zöldet. Egyelőre nem veszek többet, szóval minden ezekkel fog készülni :D Na jó, esetleg még pirosat szerzek, hogy rózsaszínt tudjak előállítani. Millió youtube-videó van, ahol bemutatják, mit hogy kell csinálni. Még érteni sem nagyon kell őket. Szerszámot nem vettem: egy olívíbogyós üvegcsével nyújtottam és szikével szeleteltem. Megjárja. A sütést pedig úgy oldottam meg, hogy a szilikonos forma aljára tettem sütőpapírt és arra rá a kütyüket. Így nem égett el az aljuk -- hallottam ilyet.

A nyaklánc és a füli az egyik osztálytársamnak készült, Amandának búcsú- és vigaszajándékba. Szerintem ő az egyik legtehetségesebb ember az osztályban. Esztétikai érzéke iszonyú fejlett, csodásan rajzol, hihetetlen ötletei vannak. Mindennek ellenére idén egyetlen művészeti főiskolára sem hívták be felvételire.* Iszonyúan elképedtem, mert ha ő nem jut be egy ilyen helyre, akkor ki? Szóval ezzel az aprósággal leptem meg, és nagyon-nagyon örült neki. Egyébként Amandának hihetetlenül vicces fülbevalói vannak, azért is csináltam neki muffint. (Meg mert "ha az élet citromot ad, süss belőle muffint" :D)

* Itt úgy működik a felvételi, hogy vannak előzetes feladatok, amelyeket a felvételizni kívánó emberke megcsinál, és x eddigi munkájával együtt elküldi a fősulinak. Ott lemeózzák, és a jelentkezők x százalékát behívják többkörös felvételire. A végén a többszáz felvételizőből kb. 8-10 embert vesznek fel szakonként. :( Hát, többletképzés az nincs!!!






Szép hétvégét!

9 megjegyzés:

Kisnyul / Andi írta...

Ez valami fantasztikus. Milyen mini és még így is kidolgozott, aprólékos munka. csodállak!

Névtelen írta...

De jó! nagyon cuki! ügyes vagy!!! ez is nagyon megy Neked :)))

Gólya írta...

Hát ezek meseszépek lettek! Egy egész citromfát is tennék a fülembe, ha ilyen jól nézne ki!

Csirli írta...

Janka! Te barmihez nyulsz ilyen szep sul ki belole??? :) Szuper lett!

Névtelen írta...

Úristen Janka! Ez gyönyörű!!!

Minyu írta...

Ez annyira szép lett! Nagyon ügyes vagy! Ráadásul a fotók is nagyon tetszenek, nagyon mutatós lett!

Unknown írta...

Annyira ügyes vagy! írtó jól néznek ki a muffinok!! mitől csillog ilyen szépen?

evadraga írta...

Tehetség, szorgalom, ügyesség, ízlés dolgában Te is legesleg-elől jársz Janka! :-)
Csodás dolgokat készítesz, ezek a mostaniak is, hát készvagyok. :-)

Annamari írta...

De szépségesek lettek! Annyira ügyes vagy! :) Nagyon szép ajándékot készítettél! Hihetetlen, hogy ez az első próbálkozásod... Olyan, mintha évek óta foglalkoznál ezzel (is). :)