2012. március 31., szombat

Látni a világot

Rövidke egy hét után hazaértünk a nyaralásból - barnán és feltöltekezve. A hétvégén már akartam scrapbookozni, de egyelőre nem jön össze. Távollétünkben szétkapták a fürdőnket, mert az alattunk lakó leázott. Mindez az indulás napján derült ki: becsöngetett a gondnok éppen, mikor akartunk indulni. Mikor máskor? Sajna nem lett kész a fürdőnk, mire megjöttünk, úgyhogy még 3 napig a lenti szauna fürdőjét kellett használni. Tiszta kollégium-fílingem volt! :D De most már rend van - nagyjából.

A képeinket is végig kéne nézni - egyelőre csak átfutottam őket. Kéne írni valami rövidke beszámolót az útról, hátha kiváncsiak vagytok az élményeimre. Talán majd holnap összekapom magam! Tegnap végre beszéltem Anyukámmal és Zalánnal is. A beszélgetés közben Zalán mondott egy annyira aranyosat! Azóta is újra és újra felidéztem a szavait. Muszáj volt egy oldalt készítenem belőle. Hihetetlen, hogy ezt 4,5 évesen mondta!


Szép hétvégét!


2012. március 19., hétfő

Az első "nagyobb" hibrid oldalam

Az úgy volt, hogy már mindent bepakoltam, összekészítettem, rendbetettem, és maradt egy pár szabad órám. Eszembe jutott Ági blogján a kihívás, amelyen vendégtagságot lehet nyerni hozzá. Bár nem feltétlenül akarom elkezdeni a CT tagságok gyűjtögetését (sőt, inkább leépítem őket, hogy többet tudjak magamnak alkotni), de ez megtetszett. Meg amúgy is jó móka. Aki meg eddig csak digizett, az igazán megpróbálhatja.

A feladat tehát: liftelni a blogon bemutatott oldalt + kinyomtatni + valamilyen valódi kiegészítővel gazdagítani, azaz egy hibrid oldalt kell készíteni. Mivel Erica Coombs és Ági közös játéka ez (mindenhol nyerhetsz egy vendégtagságot), ezért kérnek, hogy az ő készleteiket használd fel, de nem kötelező. Nos, én Ágiért használtam és Robyn Meierottoét, mert nekik volt kimondottan utazós készletük. Digiben megszerkesztettem az oldalt nagyjából, a háttért és a kiegészítőket kinyomtattam, majd kerestem fényképeket (igen, az eredeti terv szerint 3 lett volna rajta) a netről, végül összeállítottam. Mindenképpen rá akartam tenni a zsugorkából készített fényképezők valamelyikét. Meg rávarrtam az "útvonalat", mert nagyon tetszett a technika. Ennyi, már kész is!!!

Thailand - hibrid oldal

:: credits ::


A valóságban nem ennyire csálé, de így sikerült kivágnom. A betűk azonban tényleg csálék. Szokatlan módon ez a betűmatrica állatira ragad. Általában rárakom egy fóliacsíkra őket, hogy megnézzem, hogyan állnak, jó-e a betűtávolság, aztán odapróbálom a helyére. Így is volt, csak ez ottmaradt. Próbáltam leszedni, de nem ment, csak ha feltéptem volna. Mindegy, így marad. Nekem jó így is!


2012. március 16., péntek

Hurrá, nyaralunk!

Említettem pár napja, hogy elutazunk nyaralni. Nagyon hirtelen jött az ötlet, és őszintén szólva, engem lepett meg a legjobban, hogy meg is valósul :D (Férjem nem éppen a spontaneitásáról híres. Aki ismer minket, az tudja, miről beszélek.) Két hete elemi erővel fogott el az érzés, hogy sárga, melengető napfényre van szükségem, de azonnal. Eddig soha nem volt gondom az itteni hosszú téllel, de most valahogy jól jönne a feltöltődés. Idén leszünk 9 éve együtt, és tulajdonképpen a nászutunkon kívül (amit 5 másik barátunkkal töltöttünk :D) nem is voltunk együtt hosszabban nyaralni, csak pár napos kiruccanásokra. Az egyetem alatt én nyaranta dolgoztam, hogy segítsek finanszírozni a tanulmányaimat, amióta meg Ákos dolgozik (és itt kint van) az összes szabadsága a hazautakra ment el. Magyarán választottunk: hazamegyünk 2 hétre vagy nyaralni valahova. :(

Mindenesetre most végre összejött, és remélem, felejthetetlen lesz. Mivel eddig nem voltunk semmi extrább helyen, leszámítva az esküvőnket, amit Zakynthoson tartottunk, úgy gondoltam, merítsük mélyre azt a bizonyos kanalat. Hátha többet nem lesz lehetőségünk ilyen gondtalanul eltölteni egy kis időt egy spéci helyen. :) Még akkor is, ha állati hosszú lesz az út odáig. És hogy hova? Thaiföldre lesz szerencsénk eljutni. Igen! :) Ha nagyon szerencsések leszünk, ezt itt mind látni fogjuk. Fülig ér a szám!

A Phuket sziget Dél felől fényképezve


Nem igazán fogunk várost nézni meg ilyenek, inkább a természet felfedezésére fordítjuk a hangsúlyt. Szeretnénk minél több szépséget és napsugarat magunkba szívni. Ha megjöttünk, mindenképpen írok élménybeszámolót, és tutira jövök egy albummal meg sok-sok oldallal. Most egy ideig akkor nem jelentkezem. Küldök meleget és napsütést!

Szép tavaszt!

2012. március 13., kedd

Elragadva

Az úgy volt, hogy szerettem volna alkotni már. Mostanság begyűjtöttem pár csúcs készletet, de hozzájuk sem nyúltam. Na, nem a készletek hibája, gondolhatjátok! Aztán tegnap eszembe jutott Gigi csillagos kihívása, ami szó szerint értendő, mert jó kis feladatot ad. Nevezetesen tegyünk legalább 10 csillagot az oldalra amellett, hogy lifteljük az eredetit. Nos, a feladat másik fele kissé kiment a fejemből, így csak a csillagokra koncentráltam, lévén az a nehéz. Talán soha nem tettem még csillagot egy oldalamra sem. Most viszont megpróbáltam, és jó érzéssel tölt el, hogy sikerült megoldanom ezt a számomra nehéz kihívást.

Egy PaisleePress sablonból indultam ki, mert közben még a DHD kihívása is a fejemben zakatolt, ahol többek között sablonból is kell dolgozni. Szóval elővettem Liz egyik template-jét, amiből a keretet hagytam meg, illetve a pöttyöket csillagokra cseréltem. Aztán mögé tettem azt a csodás mintás ecsetet (imádom őket), meg miszteztem Ági ecseteivel, amit kimaszkoltam csillag alakban. A többi meg már csak körítés :) Tök jó, mert utólag vettem észre, hogy a scrabble J betűjén 8-as szám van. A kedvencem :)

::credits::

Szóval ilyen kis szállongó hangulatban vagyok. A közelgő nyaralásra készülök már ezerrel. Tegnap kiszedtem a ruháimat, hogy kiválogassam azt a 3 rövidnacit és 2 szoknyát, amit javasoltak az útra. Ugyanis azt ajánlották, ne vigyünk sok cuccot: egyrészt felesleges, másrészt tök olcsón lehet vásárolni, ha kellene valami. De most ezt magyarázzátok meg egy lánynak! :D Emellett meg kicsit izgulok a 11 órás repülőút miatt, meg az időeltolódás is aggaszt... De amúgy minden hepi!

Ja, és nem is meséltem, hogy szombaton Nightwish koncerten voltunk. A Jégcsarnokban volt, ami ugyan nem olyan nagy, mint a Hartwall Arena, de teljesen megtöltöttük a lelátókat. Elég fent ültünk, úgyhogy először tériszonyom volt rendesen. A koncert szuper volt! Bár nekem úgy tűnt, hogy Anette mikrofonja nem volt olyan hangos, mint kellett volna. Valahogy az a sok hangszer elnyomta a hangját. Mindenesetre szuper kis lemezt raktak össze. Elég creepy, hogy így mondjam! :D

Ez az első hivatalos videóklipp az Imaginaerum albumhoz.




UI: Ne felejtsétek el a kérdőívünket a közelgő KészletKlubról. Köszönjük, hogy már eddig is ilyen sokan válaszoltatok, nagy segítség ez nekünk.

2012. március 11., vasárnap

Rend és összevisszaság

Lassan 3 hete készítettem ezt az oldalt, de még mutatni is elfelejtettem. Ja, nem vagyok valami összeszedett mostanság. Még a dátumot is elírtam! Nézzétek csak, egy hónappal későbbi időpontot írtam rá. :) Süni azt mondta, talán addigra rendeződnek bennem a dolgok.


Nem tudom, de azt tudom, hogy azon az időponton már biztosan nagyon jól fogom magam érezni :) Ugyanis nyaralni megyünk... Most! Évek óta nem jutottunk el egy hosszabb nyaralásra. A tavalyi stockholmi és zürichi kirándulásunk már nagy kiruccanásnak számított. Most pedig tetőztem. Úgy éreztem, muszáj elmenni innen a hidegből, télből! Valahogy most nagyon megviselt ez a tél, pedig nem is mondható hosszúnak. Már elkezdett olvadni a hó is... Mindenesetre szeretnék MELEG napfényt érezni a bőrömön. Szeretnék SÁRGA fényben fürdeni. (Akármilyen furcsa, itt, Északon fehér színű a nap, a fény; minden vakító.) Szeretnék egy picurka időre kiszakadni mindenből, és gondtalanságot színlelni.

Úgyhogy egy hét múlva elhúzunk melegebb égtájakra! :D De erről majd később... :)

2012. március 1., csütörtök

Csengés tavasz

Didó csodás új készlete nagyon finom babaszínekben pompázik, és a Dandelion Dreams címet viseli. Púderrózsaszín és babakék színű elemek és papírok alkotják a csomagot. Azaz nem egészen! Ugyanis Didó a megapakkba az összes terméket belecsomagolta: a készletet, az overlay-eket, a kedvenc notion-öket, a kis címkéket és még gyorslapokat is csinált.

Én egy ilyen kis egyszerű oldalt készítettem. A készletről rögtön Csengucom jutott eszembe! (Hú, de kéne még egy lány! :D) Bár én nem tudom megunni :)



Ne feledjétek, Didó termékei már az Oscrapsen találhatók!!!