2012. április 8., vasárnap

Húsvéti bejegyzés

Mindenki túlvan már a nagy sütés-főzésen, vendéglátáson, nagy kajáláson, tojásfestésen, ajándékozáson? Nálunk is lement a hajrá. Itt már pénteken elkezdődik az ünneplés, mert Nagypéntek is szabadnap.

Ennek örömére egész nap scrapbookoztam... Ugyanis rakom össze a thaiföldi albumot. Juhééé! Átszortíroztam a rengeteg fényképet, amelyek egy részéből fotókönyv készül, a legjobb élményekből pedig egy ráadás album hagyományosban. Eddig 3 oldalt és egy borítékot sikerült megcsinálnom :) Mint megszokhattuk, állati lassan alkotok. Nem értem, miért nem megy nekem ez gyorsabban! Ha valaki tud egy jó módszert arra, hogyan lehet megtanulni a szaporább alkotást, mindenképpen írjon! :)

Mutatok belőle egy kukucskát, bár kérdés, mikorra lesz teljesen készen :)


Ezenkívül tegnap elcsábultam, és gyors elhatározással beneveztem Amy Tan Collect & Create workshopjára a 2Peasen. Ez nem egy "live" tanfolyam, hanem egy letölthető formátumú workshop. Az összeállított anyagot (videók, pdf-ek, inspirációs oldalak) ilymódon a saját magad ütemében dolgozhatod fel. Van egy fórum, ahova azért Amy is benéz időnként, és válaszol a kérdésekre.


A tanfolyam hihetetlen inspirációforrás, mert tényleg szenzációs mennyiségű oldalt hoztak össze -- kb. 50 teljesen új, még nem publikált alkotást tartalmaz. (Persze nem kizárólag Amy, hanem 4-5 kiváló scrapbookos a segítségére volt, de az oldalak jelentős része akkor is az ő keze munkáját dicséri.) Talán a magyar közönségnek szokatlan módon, nincsenek letölthető/nyomtatható freebie-k, pusztán a tanulás miatt veszed meg a tanfolyamot. Tegnap persze együltő helyemben ledaráltam az egészet :D Megnéztem a videókat, elolvastam a pdf-eket (jó, nem olyan nagyon részletesen), megnézegettem a hozzájuk kapcsolódó kihívásokat (mert azok is vannak a leckékhez), és teljesen feltöltődtem. Az a kár, hogy nem tudom pinnelni a csúcs oldalakat, mert nincsenek publikálva :P

A phuketi albumnál elhatároztam, hogy minden oldalon igyekszem egy olyan technikát, ötletet, stílust megvalósítani, amit eddig még nem próbáltam. Az egyik lapnál pl. Kinsey Wilson szenzációs varrós-applikációs technikáját alkalmaztam. Egész jó lett, bár nem olyan szép, mint Kinsey-é. A tanfolyam remek löketet adott ehhez, mert a kihívásokon éppen arra ösztökélnek, hogy úgymond kilépjünk a konfortzónánkból. Mindenkinek ajánlom :)

Holnapra jó locsolkodást és sok locsolót! :)

4 megjegyzés:

Katie írta...

Sok sikert az albumokhoz! És tudod: 'Dolgozni csak lassan, szépen...' :)

Gabi írta...

Alig várom, hogy lássam az elkészült oldalakat ! Arra pedig, hogy hogyan lehetne gyorsabban dolgozni, én sem tudok jó ötletet. Tudom, hogy ez "sovány vigasz", de én is lassan dolgozom :-)
Ja ... egy ötlet mégis eszembe jutott: vedd fel az egészet videóra, majd ha már kész van, játszd le magadnak az egészet gyorsítva :-) És akkor máris gyorsabb(nak tűnik - legalábbis ...) :-) Szép hetet nektek !

{Hana} írta...

Nagyon jól hangzik! Hajrá az albummal, kíváncsian várom! :D

Mounier Noémi - Kolibri írta...

Nagyon ígéretes a kukucska!!!! Alig várom, hogy láthassam! :)
Amy tanfolyamáért pedig irigyellek!!! Big up! :)