2012. augusztus 21., kedd

Helló, hobbiszoba

Hosszú volt a nyár, mondhatni. Sok idő telt el, és sok minden történt a legutolsó bejegyzésem óta. Elég nagy esemény, hogy a nyáron elköltöztünk egy nagyobb lakásba. Igaz, még kong az ürességtől, és igencsak át kell alakítani, hogy a saját ízlésünkre formáljuk. A legeslegjobb a dologban, hogy itt van lehetőség egy külön hobbi- / dolgozószoba kialakítására, melyen a férjemmel közösen osztozunk, juhéjjjj! Első körben ezt szeretnénk megcsinálni, mivel itt elég sokat tartózkodunk.


Körvonalazódnak az elképzeléseink. Találtam egy jó lakberendezős progit, ami 3D-ben is megcsinálja a látványtervet, sőt fotórealisztikus képet rajzol. A Sweet Home 3D programot könnyű kezelni, (más, hasonló programokkal ellentétben) sok tutorial van hozzá, és bőven találni hozzá importálható tárgyakat is. Azért szerettem volna egy ilyennel megtervezni a szobát, hogy jól lássuk, milyen színeket, formákat használhatunk, mekkorák a bútorok, stb. A színeket úgy választottuk ki, hogy kellően inspirálók, élénkek legyenek, de ne azért ne zavaró módon. A türkiz mellett döntöttünk, mert az uniszex szín, emellé társul rengeteg fehér, egy csipet fekete és pink. Csak az egyik fal lesz türkiz, méghozzá az asztalunkkal átellenesen levő, hogy ne zavarjon. Mögöttem lesz egy nagy beépített szekrény, aminek az ajtajait le fogom festeni (valószínűleg türkizzel). Ebben kap helyet a nyomtató, szkenner, a varrógépem és a scrapbook cuccaim - szépen dobozokba rendezve. A szekrény belsejét is fel fogom dobni kicsit tapétával :)

A hobbiszoba megközelítőleges képe



Jelenleg a kábelrendszerezővel szórakozunk. Ugyanis egy csomó kábel lóg az asztalunkról a millió kütyü miatt. Legszívesebben beépíteném a falba őket, annyira idegesítenek. Még keressük a legjobb megoldást. Persze, aki ügyes, és van otthon egy csomó szerszáma, se perc alatt összedob egy jó kis "falat" az asztal mögé, ahova mindent besuvaszthat...

Egyelőre itt tartunk. Majd jövök később képekkel a folyamatról. Amire a szoba végére érek, nagyon penge leszek a különböző festékekből, és hogy milyen felületet mivel lehet festeni :)  


8 megjegyzés:

Bíró Ágnes írta...

Nagyon klassz a látványterv. Bírom Janka nagyon, hogy ha valamibe belekezdesz, akkor azt profin, alaposan utánajárva teszed. Kíváncsian várom milyen lesz a valóságban.

Gabi írta...

Húúúúú !! EZ nem semmi !!! Nagyon-nagyon tetszik ez a látványterv ! Arról nem is beszélve, hogy micsoda szuper érzés lehet egy ekkora szoba hobbiszobának ! És ezt a színt én is nagyon szeretem. Kíváncsian várom a további képeket !

altalena írta...

Nagyon tetszik a kiválasztott türkiz szín, olyan jó, hogy láthatjuk is milyen lesz :D Jó, hogy elrejtesz mindent a szekrénybe, sokkal rendezettebb lesz a szoba!!! Kíváncsian várom a folytatást! :)

Névtelen írta...

Hű! nagyon klassz lesz! Már a tervezés maga is gondolom egy csomó örömöt szerez :-) én is kíváncsian várom az eredményt!

Annamari írta...

Szuper már a látványterv is, kíváncsian várom a végeredményt! A türkiz nagyon jó választás! :) Jó munkát Nektek!

kreatívhit írta...

Az új autodidakta szakma:Festő-mázoló:)További jó tervezést és sikeres kivitelezést.

DAnett írta...

Gyönyörű lesz Janka!! Nagyon-nagyon jó munkát és kitartást kívánok hozzá! (ha kész vagy jöhetsz hozzám is, szeretettel várlak :D)

Hadi írta...

Szia Janka!

A fekete-fehér függöny bombasztikus! Miért adnád alább, nem gond megvarrni kétféle anyagból. Ha nincs időd rá, szívesen megvarrom, nem ügy.

Mert hogy a türkiz gyönyörű és isteni lenne hozzá.

üdv

Ági (Hadházy)