2009. április 26., vasárnap

Scrapbook-számvetés :)

Narciccától, alias Zsutól kaptam az invitálást a játékra. Tanulságos, megdöbbentő, elgondolkodtató... Hiszen újra szembesülök azzal, hol kezdtem, ugyanakkor látom azt is, mekkora utat tettem meg, mennyi mindent tanultam az első képem óta.

1. Mutatsd meg az elsőként készült alkotásodat.
2. Írj pár sort a scraphez fűződő érzéseidről, gondolataidról, mióta csinálod, stb.
3. Add tovább a játékot az általad kiválasztott 5 embernek, és hagyj erről megjegyzést a blogjukban.

1.) Azt hiszem, ez az első képem, bár nem vagyok benne egészen biztos. Az biztos, hogy az első abból az albumból, amit Anyukámnak készítettem 2008. karácsonyára, és ami miatt elkezdtem a scrapbookkal foglalkozni. Valamikor tavaly szeptember-október környékén lehetett mindez.

Credits: Shabby Princess - Express yourself, Promise
Summer Driggs - Vintage Oreos (meg még más is, de már nem találom)

Mint látható, ma már teljesen más stílusban alkotok: leginkább a minimál felé húzok. Érdekes lenne, ha mindenkinek liftelnie kellene a saját első alkotását a mai stílusában :D

2.) Tavaly nyáron láttam először digitális scrap-oldalakat. Talán furán hangzik, de igazából a hagyományos formája fogott meg. Mindig is szerettem a kézműves dolgokat, ez is megtetszett. Viszont mielőtt nekiálltam volna nagytételben beruházni eszközökre, kellékekre, gondoltam, gyakorlok egy kicsit digitálisban. Egyáltalán kideríteni, van-e valami érzékem a dolog iránt. Aztán itt ragadtam :) Egyelőre csak digioldalakat készítek, bár már tervben van (sőt előkészítési fázisban) egy-két hagyományos munka is.

Mit is jelent számomra a scrapbook? Mindent, az egész világot... Aki scrapfüggőnek vallja magát, érti, miről beszélek. Olyan ez, mint valami gyógyíthatatlan fertőző betegség: ha egyszer magával ragadott, nem ereszt többé. Elkezded képekben és oldalakban látni a világot, kényszert érzel, hogy újra és újra odaülj és csináld, csak csináld... Nem tudsz, de nem is akarsz szabadulni tőle!

Nagy utat tettem meg az első oldalam óta. Sőt azóta, hogy először felmerült bennem, szeretném ezt csinálni. Ugyanis egyáltalán nem értettem a PS-hez, tehát előbb neki kellett szomorodnom a tanulásnak. Hetekig csak a PS-t tanulmányoztam az itt is ajánlott helyeken, mire nekiestem az első oldalamnak. Azóta is folyamatosan tanulok újabb és újabb technikákat, nézegetem a galériákat, hiszen rengeteg inspiráló alkotást látható ilyen helyeken.

Köszönöm a lehetőséget, hogy egy kicsit elmerenghettem a kezdeteken és a jelenen. :)
Szeretném továbbadni Giginek, Beának, Katicának, Kuznyecnek és Simsinek (Cielo)

6 megjegyzés:

Rucola Designs írta...

De jó, hogy leírtad, én is így érzek! Olyan jó, hogy már ilyen fiatalon felfedezted magadnak! :) Imádom az alkotásaidat!

eralilla írta...

Jó volt ezt is olvasni. Azért sok hasonlóság (vagy hasonló érzés) van az alkotók scrap-életében ahogy olvasgatom a többieket is.
További szép munkákat kívánok Neked.

Unknown írta...

Teljesen azonosulni tudok mindennel, amit leírtál! Jó volt olvasni, hogy nemcsak én látom oldalakban a világot ;) Szép napot!

Budaházi Brigitta írta...

Janka, nagyon bírom a sztoridat, és igenigen értem a szavaidat, kedves ELVtársnőm!!! Abszolút így van, ahogy mondod. Nagyon örülök, hogy Veled bővült a scrapbook magyar világa, nagyon kedvelem az alkotásaidat. Hihetetlen sebességgel fejlődtél, bár ez az első oldalad is már igazán tetszetős volt! Hajrá Janka, csak így tovább, szeress és alkoss sokat!
Köszönöm az invitálást a játékra, jelentem, ma teljesítettem a feladatot és megírtam a blogbejegyzést is. :*

simsi írta...

Köszi, hogy rám gondoltál, :-) és szívesen részt veszek a játékban.

Katica írta...

Köszönöm a felkérést :-)