2010. április 8., csütörtök

CT, hó és miegymás

Amikor februárban elkezdődött a suli, szabtam magamnak egy egyhónapos határidőt, hogy lássam, hogyan boldogulok a kötelezettségek mellett a CT-kkel. Sajnos, az történt, amire számítottam is: nem tudom rendesen ellátni a CT-kkel járó feladatokat az iskola és a terveim megvalósítása mellett. Ezért visszamondtam 2 CT tagságomat is: az AnnaBV-nél és a HoneyDesignsnál. Szomorúvá tesz a döntés, de engem nem motivál, inkább frusztrál, ha nem tudok a saját elvárásaimnak maradéktalanul megfelelni.
A többiből azért nem lépek ki, mert Didónál, ugye, most nincs nagy mozgás, és nem is lesz valószínűleg, amíg babázik :) Lynette-tel (OopsieDaisy) pedig megbeszéltük, hogy nincs kényszer, ahogy tudok, alkotok ;)
----------------------------------------------------
Megérkezett a tavasz Finnországba is! Hehe! Persze, ezt is a maga finn módján kell elképzelni. Meséltem már, mit mondanak a finnek, milyen a finn nyár? "Rövid és kevés hó esik." No, tehát ez legyen a kiindulópont! Három dolog is tanúskodik arról, hogy itt a tavasz:
1. Én onnantól számítom a tavasz kezdetét itt, mikor az első takarítógépet meglátom az utcán. Ezek a síkosságmentesítéshez (hogy szép szót használjak) használt apró kavicsot takarítják össze a járdákról és utakról. Ez a tuti biztos jele annak, hogy a finnek már nem várnak több havat idén. Ja, ez nem jelenti azt, hogy egyáltalán nincs már hó, csak azt, hogy az úttestről elolvadt már. Ha kinézek, még csomó fehér rész van, és még mindig hatalmas hókupacok vannak az út szélén.

2. A finnek nekiállnak letakarítani az autójukra rakódott téli trutyit :) Előbb úgyis felesleges.

3. Immár tartósan PLUSSZ 5 és 10 fok között van a hőmérséklet, ergo elővettem a tavaszi kabátomat. Tegnap reggel azért a szívroham kerülgetett, mikor megláttam, hogy esik a hó... már megint. (De nem maradt már meg.)

+1. Tegnap találkoztam a húsvéti nyuszival :) Na jó, nem tudom, hogy az igazi húsvéti nyuszi volt-e, de előttem ugrált át a zebrán :) Komolyan! Itt elég sok "vadállat" él a városban, mivel rengeteg a zöld terület. (Állítólag az espoo-i erdőkben még finn medvével is összefuthatsz.)

No, ennyi voltam!



8 megjegyzés:

eralilla írta...

Nagyon megértem a döntésedet.
Hú, ezt a finn tavaszt azért nem irigylem. (Nálunk már 18 fok van, de ezt csak így zárójelben írom, hogy ne legyen túl nagy honvágyad.)

Unknown írta...

A tagságokkal kapcsolatos döntésedet abszolút megértem. Jó volt, hogy írtál egy kicsit a finn tavaszról :) a nyuszi aranyos lehetett :))

Tinci írta...

Nagyon tetszik a beszámolód a finn tavaszról! Jó olvasni!
A tagságokkal kapcsolatos döntésedet teljesen megértem.

altalena írta...

De jó, hogy megismertetsz minket, hogy milyen az élet nálatok! Sajnálom, hogy le kellett mondanod a CT-ket, de megértem.:)

Bíró Ágnes írta...

Egy kicsit megnevettettél ezzel a finn tavasszal. :) Jó volt olvasni, képeket is szívesen néznék róla, biztos szép vidék. A ct lemondást megértem, bár én nem vagyok ct tag, de engem is inkább frusztrál ha nem tudok megfelelni a saját elvárásaimnak. Szépséges tavaszt! :)

DAnett írta...

Engem is megnevettettél a finn tavasszal :D. Belegondoltam, én meg itt sirok, hogy miért csak 15fok van még...
Jó volt olvasni arról, hogy milyen az élet felétek!
Szép estét!

LaceE írta...

Érdekes olvasni az északi tavaszról. Szegeden ma 24 fog volt. Napok óta a kabátomat sem láttam. Rövidujju póló már a divat itthon. Sőt már-már rövidgatyás emberek is előkerülnek.
Mutathatnál képet is, hogy mit látni ilyenkor Nálatok :)

Atyus írta...

Jókat kuncogtam néha. Köszi a beszámolót! :D
Nézz be hozzám, vár Rád valami! ;)