2011. január 13., csütörtök

Nosztalgia?

A címre válaszolva mondhatnám, hogy igen is meg nem is. A nosztalgia szó mindig azt az emlékeink által megédesített múltat juttatja eszünkbe, ami talán nem is létezett soha. Benne vannak a vágyaink, akkori reményeink, amik széppé varázsolják a felidézendőt. A régi mindig jobb! Emlékeztek a régi pálcikás jégkrémre, amit csokis és vaníliás ízben lehetett kapni? Biztos borzasztó volt a mai jégkölteményekhez képest, de nekem még most is úgy jut eszembe, mint a legfinomabb jégkrém a világon.

Miért mesélem el ezt? Őszintén szólva, fogalmam sincs :D Sok minden kavarog a fejemben. A cím kapcsán meg eszembe jutott, jó dolog-e nosztalgiázni. Hisz gyakorlatilag egy másik valóságot, egy másik múltat építünk fel magunkban, sosem azt, ami volt. Bocs, kicsit borongós-merengős hangulatban vagyok.

Az egész bejegyzés apropója pedig Didó új készlete, a Nostalgic Moments, amelyben talán ugyanez a múltidézés jelenik meg. A színei számomra abszolút a retrót juttatják eszembe: pink, lila, barna és türkizes zöld. Egy csomó klassz elemmel és geometrikus mintával.

Egy közös képet dolgoztam fel, ezzel merültem el a nosztalgiában. Nekem most tetszik az egyszerűsége. Imádtam benne a sok kis terítő- vagy tortaalátétmintát!



5 megjegyzés:

Eszter(beszteri) írta...

szép oldal lett és elgondolkodtató, amit írtál. ritkán szoktam nosztalgiázni, nagyon ritkán, de olyankor jól esik. és szerencsére hamar ki is józanodom belőle... :)

kreatívhit írta...

Klassz az oldal és a jégkrém tuti volt.

Toni írta...

Én a párizsivel vagyok így :) Gyerekkorom ropi pirosra sütött reggelijét keresem! :) Köszönöm a gondolataidat, nem különben az oldalad, mindkettő nagyon jól esett!

Gólya írta...

Klassz lett az oldal...én éppen tegnap kaptam elő a kb. 18 évvel ezelőtti fotóalbumjaimat. A nosztalgia röhögésbe fulladt...azok a cuccok! Frizurák! Igazi retro volt :)))

Margó írta...

Csodálatos az oldalad, csodálatos gondolatokat fogalmaztál meg!
Most aztán forognak bennem a gondolatok:-))))))