2011. február 27., vasárnap

Art journal vagy mi a szösz

Update a Tilda-babámhoz:
Angelika kérdezte a Tilda-könyveket. Nekem csak magyar könyveim vannak, összesen 7 darab. Egy kivételével mind az Alexandrából van, azt az egyet meg a Tescoból kaptam. Ezek vannak meg nekem:
  • Tavaszváró kézműves ajándékok
  • Kézműves karácsonyi ajándékok
  • Kreatív ötlettár, barátságos otthon
  • Varázslatos díszek, mesés tárgyak
  • Napsugaras otthon
  • Tilda legkedvesebb barátai
  • Tilda mesés karácsonyi ötletei
Talán ezzel segítettem. Ha mindenképp rendelni szeretnél, az e-bayen v. amazonon érdemes megnézni.

****************************************************************************

Egész hétvégén alkottam. Nem, nem sikerült egész szünet alatt scrapbookoznom :P A művtöri óra zárófeladatát csináltam, amely nem volt más, mint egy önarckép kollázstechnikával. Ráparáztam a dologra rendesen. Nézegettem a neten képeket, mit csinálhatnék, de igazából semmi nem indított alkotásra. Annyit már kigondoltam, hogy a Christy Tomlinson-féle She Art képekből indulok ki, valami olyasmi kéne. Persze, az nem kimondottan kollázs - a szó eredeti értelmében. Pénteken pedig ráakadtam a youtube-on egy csajra (mycreativebliss), aki mesés dolgokat rajzol: képeket, art journalt, ATC-ket. És akkor, ott beleszerettem a tündéri figuráiba. Rajzoltam én is egyet, ami kicsit hajaz magamra :D Imádtam! A többi pedig jött magától.

A rajzokat és a lealapozott vászonpapírt láthatjátok. A papírra dekupázsragasztóval
ragasztottam újságfecniket és gézlapokat, majd lekentem fehér akrilfestékkel.


Aztán ceruzával felrajzoltam a lányt (aka engem :D) és kifestettem fehér akrilfesték és no-name vízfesték keverékével. Ja, nem a legprofibb, de szegény ember vízzel főz :D

Hogy legyen benne valami, amitől ráfoghatom, hogy kollázs, a haját sb papírokból vágtam ki. Csináltam neki szemcsit (ami tök olyan, mint az enyém), és körbefestettem a rajzot. Ez nagyon tetszett. Egy ikeás festőecsetet használtam hozzá, majd nedves törlőkendővel leitattam egy-két helyen a festéket. Ettől lett olyan klassz fehér-átmenetes.

Végül pedig elkészítettem a fát (szintén maradék sb papírokból), a dekorációt, a feliratokat fekete filccel. Még pár lepke, Heidi Swapp-bélyegző, és kész! Az aljára a vászonpapír tetejéről levágott részt tettem fű gyanánt, a tetejére meg egy darab csipkét, amit vízfestékkel befestettem.


Nem tudom, valóban kollázsnak tekinthető-e az alkotásom, de nem érdekel. Nekem annyira tetszik, hogy nem számít, másnak tetszik-e, jó-e így. Biztosan lesz még ilyen jellegű alkotásom. Ja, és most már kellő bátorságra tettem szert, úgyhogy reszkess Donna, nekiállok az art journalnak :D

21 megjegyzés:

kreatívhit írta...

Totálszuper!Lehet hogy csillagrobbanás várható az Art Journal égboltján.Szóval tovább előre.

Rucola Designs írta...

Elájulok! Mekkora királynő vagy! Persze, hogy kollázs, de milyen állat! :)

Réka írta...

ÚÚÚÚÚ ÁÁÁÁÁ, hiperszupercsúcsszuper!!! Éljen az ART JOURNAL vagy mi a szösz. ;) (Én még mindig nem tudom mi az, de jóóó!!!) Tessszik. :)

Réka írta...

Megnéztem a videót! Nagyon tetszik! Az a lány, akit a tutorialban lerajzol, teljesen hasonlít rám! Nekem is kell egy ilyen! :D Köszönöm, hogy megosztottad ezt velünk. Nagyon várom, hogy ebben a stílusban alkoss és tényleg ROBBANJON!!!

Unknown írta...

Szuper lett, janka! Nagyon tetszik a figura, gyönyörű lett a szeme(d) és a haja(d). :)Én is szeretnék ilyesmiket készíteni. :)

Florci írta...

azannnnya!!! mi lenne, ha lett volna még ihleted is! ;) Ez gigaszuperjó lett, soha nem lennék képes rá, de nekem is kell ilyen!! :)

Krisz írta...

Szuper jó! Micsoda ötlet! Egyszer talán én is megpróbálom, annyira szép! :)

todido írta...

Donnának vége!! atya ég Te csaj ez valami mesés!! nah majd hozzád járunk szerdánként videót nézni ;) jaj csinálj még :D eszméletlen!!

Bíró Ágnes írta...

Szájtátva nézem!! Gyönyörű! Még mielőtt olvastam volna amit írtál egyből lejött, hogy önarckép. Csúcs vagy Janka. Azt hiszem leveszed a tanárodat a lábáról ezzel .:D

Eszter(beszteri) írta...

Wow, én szóhoz sem jutok. Ez állati klassz lett!!!!!!!!!! Csak ámulok és bámulok. Tényleg nem találok szavakat, úgyhogy abba is hagyom a hadoválást, és nézem még kicsit a képeket!!!!!!! :)

Szilvi írta...

Ez milyen jó Janka!
Megrendelésre nem vállalasz? ;-P

Kata írta...

Hűűűű! Aztamindenit! Fantasztikus jól néz ki, le a kalappal! Elsőre egy ilyet!!! Komolyan mehetne eladásra is, annyira ízléses, érdekes, színes. No nem hebegek tovább, inkább megcsodálom még egyszer. Én is úgy szeretnék ilyet :)

icka írta...

elájultam...de tényleg!!!
eszméletlen jó lett, csúcs vagy!!!

Unknown írta...

Szia Janka,köszönöm szépen válaszod.
Szép napot Neked.
Angelika

T írta...

Hűűűűűűűűűűűűű, Janka!!! Imádom!!!Eszméletlen jó, nagyon ügyi vagy, sápadok is az "irigységtől". Persze jó értelemben!!!! Csak így tovább!!!!!

szrjudit írta...

Wooooooooooooow, ez valami félelmetesen jó, annyira tetszik!!!!! Kész, padló!

do írta...

WOW!!! Kéééééész! Nagyon tetszik!!! Tanárnak vigyél felmosót, mert tuti össze kell vakarni!
Fantasztikus vagy!!!

Zsu írta...

Wooooow! Ez valami fantasztikus!!!! Csúcs szuper vagy!!!!

Unknown írta...

Szia Kicsike! Nagyon tetszik! azért valld be magadat is meglepted! :) hehe! Igencsak tehetséges vagy! Csak így tovább!Tényleg nagyon eltaláltad! Olyan büszke vagyok Rád!!!!Na csak ügyesen!puszi!

Margó írta...

Imádom!!!!

Mounier Noémi - Kolibri írta...

Konkrétan lementettem magamnak inspiráció gyanánt!!!!!! Eszméletlen!!!! NEM FOGSZ TE ROBBANI, MERT MÁR ROBBANTÁL, BANYEK!!!! :)
MÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉG ILYET! SOKAT!!!!
Ja és liftelni is fogom, ha még nem derült volna ki a rajongói levelemből! :D