2011. december 7., szerda

Boldog Mikulást! (kis késéssel)

Tegnap jött a Mikulás. Hozzánk is :) A cukor, dió és mogyoró helyett hozott egy tonttut és csokikat. A tonttu manócskát jelent a finneknél, ők segítenek a Télapónak, azaz Joulupukkinak az ajándékok elkészítésében és szétosztásában. Tavaly abban a szerencsében volt részem, hogy láttam az igazi Mikulást. (Az utazás történetét itt és itt olvashatjátok.) Nagy élmény volt, felnőtt létemre is. Szeretek hinni a csodákban, és nem bánom, ha furán néznek emiatt. Ilyenkor mindig kicsit tudathasadásos állapotban leledzem, hiszen én készítem össze a csomagot Mikuláskor és karácsonykor egyaránt, mégis mindig eljátszom a gyermekkorom ilyenkor szokásos rutinjait: a cipőket kikészítem, és reggel jól meglepődöm a benne talált ajándékokon.

A tavalyi Mikulásos sztorikat és képeket még nem foglaltam oldalba. Már épp itt volt az ideje! A Mikulásfalun is keresztülmegy az Északi-sarkkör, ami a betonra is fel van festve, illetve lámpasorral van megvilágítva.


Az alábbi képen láthatjátok, milyen szorgalmasan ügyködnek a karácsonyi ajándékokon a tonttuk. (A finneknél a Mikulás hozza a karácsonyi ajándékot.) A kép a kedvenc finn író-grafikusom, Mauri Kunnas könyvéből való. (A Mikulás c. könyve már magyarul is kapható.) Imádom, mert mindent olyan viccesen ad elő.

Tonttuk akció közben -- Mauri Kunnas rajza

4 megjegyzés:

whetuu írta...

Janka! Imádom ezeket az oldalakat! Annyira... annyira... "mikulásos"! Szuper lehetett találkozni az igazi Mikulással! És látszik is a képeken a boldogság!
A grafika a végén szintén tetszik. Nem ő rajzolta a Mikulás és a varázsdob című mesét? Annyira ismerősek ezek a figurák, de nem vagyok benne biztos... Azt a mesét nagyon szerettük mikor kicsik voltunk a húgommal, minden évben megnéztük, mert felvettük akkor még videóra! :-) Meg is keresem szerintem!

kreatívhit írta...

Ismételten pompás oldalakat hoztál.Ahogy írtál a könyvről eszembe jutott hogy valahol nekem is van egy remek nagyalakú képeskönyvem a témába.

Vera írta...

Jaj ez annyira édes!! Az oldalak meg nagyon imádósak, ahogy ölelkeztek, kész! A csizmás részen különösen mosolyogtam! ;) :D

altalena írta...

ÁÁÁ ez egy mesebeli oldal. A kedvenc képem a rénszarvasos és a mikulásos....óóóó de cukiiiii:D El vagyok ájulva!!! Janka, mindkét oldal színvonalas, és varázslatos adventi hangulatú!:)***