2012. január 23., hétfő

A "titkos" projekt

Az ötlet úgy jött, hogy Didóval a készletkészítés miatt dumálgattunk. Nem voltunk valami jó passzban, és kiderült, hogy neki csak "ragasztgatni" van kedve, nekem meg még azt se. Már ősidők óta nem alkottam papírból. Szóval felvetette, hogy terápiás jelleggel -- elvileg Mia alvásidejében -- csinálhatnánk valami mini projektet, ami felvidítana kicsit. Az ötletelgetésből az lett, hogy legyenek szövegek, idézetek benne, amik pozitív gondolatokat sugallnak, és alkossunk hozzájuk körítést. Először volt szó fényképekről is, de látható lesz, hogy ezt a részt mindketten hanyagoltuk :)

Az én koncepcióm az volt, hogy kipróbáljak olyan dolgokat is, amiket addig még nem; illetve hogy egy "artosabb", művészibb vonulatot vigyek bele a folyamatba. Nos, emiatt (is) elég lassan haladtam. Amúgy is iszonyú szöszölős vagyok, akár digiben, akár hagyományosban. Nekem órákig, napokig tart egy oldalt összerakni. Ne kérdezzétek, miért. Tapogatok, rakosgatok, nézegetek...

Az alábbi kis "album", amely nálam rendhagyó módon egy dobozkában landolt, egy rakás pozitív energiával hivatott feltölteni. Minden idézet megfogalmaz valamit a kissé "beragadt" helyzetemről, és elvileg segíteni szándékozik, hogy a helyzet változzon. A nyilvánvaló funkciója mellett azért némi esztétikai erővel is bír, remélem :) Sok-sok művész inspirált az elkészítésében; rengeteg galériát megnéztem -- láthatatlanul is köszönöm nekik.


A projekt formája igazából csak a végére alakult ki. Miután egy-két oldallal kész lettem, nyilvánvalóvá vált, hogy a "púpos" pici lapokat nem fogom tudni semmivel összefogatni anélkül, hogy túlzottan szétnyílnának. Így jött a doboz ötlete, illetve hogy a lapokat ne fogassam össze, csak kártyaszerűen rakjam a tartóba. Az A6-os lapocskákat végül összepároztam és egymáshoz ragasztottam. Van közöttük festett, van scrapbookosabb és van hibrid oldal is.

Íme, egy kis videóösszeállítás az albumról:
(ha ráálltok egérrel a képre, előtűnnek a gombok, és meg tudjátok állítani)

Felhasznált anyagok és eszközök:
Papírok:
Bazzill kartonok, Yabo kraft karton, My Mind's Eye Bloom&Grow kollekció, Basic Grey Basics kollekció, Graphic45, Yellow Butterfly Snapshot és Magnólia kit, Mörjike & YB Renewed Spirit kit
Kiegészítők:
7Gypsies New York brads, Tiimari pink szívek, American Crafts Subway Accents (imádom!!!), American Crafts betűmatricák, Accessorize Monsoon Washi Tape + brads
Bélyegzők:
Tattered Angels Rockin Renaissance, Papermania Chatsworth, Kaiser's Craft All about Me


Szép hetet mindenkinek!

18 megjegyzés:

Ági írta...

Én már a pillangós doboztól is odáig vagyok és kétszer vissza! Az oldalakban/lapokban pedig még gyönyörködök egy darabig.
Már korábban is felmerült bennem, hogy milyen jó projektív technika a sb. A tanfolyam csak megerősített benne. :)

Gabi írta...

ÓÓÓÓóóóóó !! Vagy inkább ááááááá !! Mennyire széééép !! És az ötlet is irígylésre méltó ! Azt hiszem, még többször vissza fogok térni ide, és végignézni. Ilyenkor mindig rádöbbenek, hogy mennyi tanulnivalóm van !

Tina írta...

Nagyszerű ötlet és nagyon szép lett!!:-)

todido írta...

egyszerűen nem lehet betelni vele!! eszméletlen szép lett!! ötletes, egyedi, különleges, és most már tessék is így cselekedni, és nagyon boldog vagyok, hogy ismét együtt dolgoztunk!! ui: mi legyen a kövi? :)

Mounier Noémi - Kolibri írta...

CSODÁLATOS minden ízében!!!!! :)

Budaházi Brigitta írta...

Lenyűgözőek a belívek, Janka! Mindegyik külön külön egy kis műremek, de együtt... erre nincs is szó. NAGYON örülök, hogy elkészítetted! Tegyen jót Neked, Benned minden nap! A kedvencem a szemüveges lány, és a pillangós oldal, na, meg amin Te is rajta vagy és repülsz... De mindegyik többi is.
Csak azt sajnálom, hogy túl gyorsan vált a videó, és nem tudom jól megszemlélni, legeltetni rajtuk a szemeimet! :****

Gólya írta...

Elájultam, de a legjobb a festett Jankás oldal. Az fogott meg legjobban. Az idézetek tényleg rendkívül inspirálóak!!!

Kata írta...

Csodálatos az egész! Nagyon inspiráló, akár az esztétikai(külső) akár a terápia (belső) oldaláról nézem! :)

Toni írta...

Döbbenetesen jók: az önvallomásod, az önkifejezésed... Mestermunka! Bocsáss meg, hogy csak így tegezve: piszok jóóóóóóóóók!!!!!!!! :)

Rika írta...

Már háromszor megcsodáltam őket, nagyon szépek! Olyan, mint az ATC, csak nagyobbak. Igazi művészmunka!

Unknown írta...

bámulatos, csodálatos az egész Janka!!! á nem is tudok kiemelni semmit, teljesen beleszerettem :))

szrjudit írta...

Én is beleszerettem, gyönyörű, művészi, a szemüveges lány a kedvencem, nem vitás, de csudiszép és nagyon erőt adó az egész!!!!

Trillucy írta...

Tüneményes kis projektet készítettél Janka! Imádom a pillangókat a dobozon.Jók a szövegek,nagyon inspiráló,jó,hogy megalkottad! :-)

Kriszta (hozak) írta...

Minden részlete fantasztikus! Köszönöm az élményt!

Névtelen írta...

Itt még nem is írtam, bár már átbogarásztam - egy élmény volt! Köszönöm, hogy megosztottad és nagyon nagy hatással volt rám, akárcsak Diáé - rám is rám fér egy kis pozitív energia, és ezt most megkapom az albumaitokból!! Köszönöm!! :)

Eszter(beszteri) írta...

Most értem rá jobban elmélyülni benne, és nekem már az is nagyon-nagyon jót tett, hogy megnézegettem. Gyönyörű, fantasztikus, inspiráló!!!!! köszönöm, hogy megosztottad velünk!

evadraga írta...

Hatalmas inspirációt adtál... mert nagyon nagyra értékelem a munkádat! :) És olvasni is szeretem a gondolataidat. :)
(télleg gyors a videó, túl gyors) :)

kreatívhit írta...

Hogy Te miket produkálsz.Remek munka.