2011. április 29., péntek

Mi történt az elmúlt napokban?

Először is: dolgozó nő lettem. Na, még nem igazából, csak megkezdődött az öthetes gyakorlatom. Őszintén szólva állatira tartottam tőle, hogy fogom bírni a 8 órás munkaidőt; meg mi lesz, ha nem tudom megcsinálni, amit kérnek; meg amúgy is... Jelentem, túléltem az első hetet. :)


Egy történelmi könyveket és térképeket kiadó kis cégnél vagyok, ahol éppen el kellett bocsátani a grafikust, mert egyszerűen jelen pillanatban nincs kereslet a könyvekre (ja, itt is válság van). Praktikus okokból át kell térni a digitális és interaktív térképekre pl. az oktatásban, ehhez viszont más kvalitások kellenek. Tőlem is azt kérdezték, mikor először kimentem, hogy vágom-e a Flasht. :P Jelentem, nem vágom, sőt még meg sem nyitottam a progit. Itt tehát rögtön bedobnak a mély vízbe, mert azért ezzel is kell majd foglalkoznom, tehát időközben picit ismerkednem kell az animálással. Hurrá!

A héten elég sok mindent csináltam, és büszke vagyok rá, hogy meg tudtam mindent csinálni, amit kértek. Könyvszerkesztéssel kezdtem. Egy már megjelent könyvet kellett svéd nyelvre áttennem. Természetesen nem én fordítom, én csak átpakolom a meglévő, finn oldalba a szöveget. Azért nem ilyen pikkpakk dolog ez, mert a fordítás pl. rövidebb szöveget eredményezett, mint az eredeti finn, tehát meg kell oldani egy-két problémát. Aztán készítettem 4 borítótervezetet a jövő évi katalógushoz, ill. ma megcsináltam a belsejét. A grafikus, aki ott dolgozott fantasztikus könyvbelsőket készített, iszonyú gyönyörű oldaltükrök vannak a könyvekben, de a borítók valahogy nem voltak az erősségei. A könyvek, katalógusok, és főleg a digiatlaszok DVD-borítója... rémes :P Bocs, de tényleg! Nem is értem, hogy lehet ez! Mindegy, szóval igyekeztem egy kicsit mozgalmasabbra venni, és legfőképp modernebbre!!!

Ma pedig olyan feladatot sóztak rám, amivel szerintem a következő négy hétben elleszek :D Régi, tönkrement térképet kell összerakni. Úgy, hogy megvannak a négyzet alakú darabkái, amiknek a szegélyét le kell tisztogatni, majd összeilleszteni egy naggyá. Nem kell tökéletesen eltűntetni a szegélyt meg az összes hibát, hiszen ezeknek ez a szépsége. De nem tudjátok elképzelni, mennyi meló ez!!! Kaptam 6 CD-t, amik tele vannak a térkép darabkáival. Ma az első CD kb. egyharmadával végeztem (a tisztogatással és mentéssel), ami 6 fájlt jelent. :P Pedig szerintem elég gyorsan csinálom. Szóval, elleszek ezzel egy darabig. :D

Azért jó volt a mai nap: a főnök meghívott kajálni bennünket, és annak ellenére, hogy volt kajám, ragaszkodott hozzá, hogy mindenképpen menjek. Ettünk finomat, elvoltunk egy órát (hehe, kevesebb munkaidő), majd egy kis délutáni meló után fél 4-kor szólt, hogy lépjünk le a Vappu örömére. Hehe!!! Éljen a Vappu!!! Egyébként Vappu vasárnap lesz, az a május 1-je itt. Mondjuk, a móka része mindig 30-án délután kezdődik. Mivel ez most hétvégre esik, az emberek már ma belevetették magukat az ünneplésbe :D Elvégre nagyon neki kell készülődni az ivászatnak. Délután elmentem a boltba, és majdnem sikítva rohantam ki onnan, mert FULLon volt a bolt - no kosár, tömeg ezerrel, hosszú sor!!!

Én a Vapput úgy ünneplem, hogy holnap délelőtt belevetem magam a fürdőzésbe. Sikerült áttennünk a múltkori elmaradt spás hétvégét mostanra. Szóval roppantul kisimult leszek estére, remélhetőleg.

Jó vappuzást nektek is!!!

8 megjegyzés:

Unknown írta...

Tök jó, hogy találtál gyakszi helyet, a feladatok meg tök izgalmasan hangzanak :) Jó vappuzást, és spa-t :)

kreatívhit írta...

Vappuzás:)Rendben.. holnap szolok másnak is:)

Margó írta...

Annyira jó volt olvasni, amit és ahogy írtál. Mindent magam előtt láttam:-) Kellemes simulást kínálok hétvégére:-))

altalena írta...

Hogy megy az idő!! Emlékszem, hogy még csak most kezdted a sulit... aztán már gyakorlati munka van soron!!! Ejha, hipp-hopp és végzel :D
Nagyon jól hangzik, hogy borítókat készítesz, és a "puzzle" darabkák összerakása is érdekesnek ígérkezik!:))) Az egy hét munkát meg is kell ünnepelni, akár Vappuzással, akár Spa fürdőzéssel :D
Jövő hétvégére mit terveztek?:P

Rucola Designs írta...

Ó, rengeteget fogsz itt tanulni, szuper! Happy vappu! :D

Lili'sMother írta...

Kellemes hétvégét simulással és miegymással! Te simulsz, én simítok, festek .... falat és glettet és fugát :s ... Vappu!

Mounier Noémi - Kolibri írta...

JÓ hétvégét és fürcsizést Neked is! :)
A feladatok nagyon jól hangzanak és szuper, hogy mindenben helyt tudsz állni!!! Hajrá továbbra is! :)

Budaházi Brigitta írta...

Teljesen tetszett ez a vidám bejegyzésed. Nagyon örülök, hogy ilyen klassz helyet sikerült kifognod. Tetszik a térképösszerakósdi, és a vappu-zás is. Hurrá, hogy a spa is összejön! Érezzétek jól magatokat!