2011. június 19., vasárnap

Me. Mi? Minialbum

A múlt szombaton egész napos alkotáson voltam az egyik kicsi scrapbook boltban. Szeretem azt a helyet. Kicsi, otthonos, a tulajdonos, Mira pedig nagyon kedves. Csak scrapbook cuccokat lehet kapni. Csak heti két alkalommal van nyitva este, akkor viszont lehet menni alkotni is akár. Néha rendeznek kisebb alkotós napokat, amikor egész nap el szöszölhetsz a többiekkel; meg vannak időnként tanfolyamok is.

Egyébként én eléggé elképedtem, mert a legtöbben olyan komoly felszereléssel érkeztek, hogy csuda! Scrapbookos álombőröndökkel, fantasztikus eszközökkel... Gondoltam, na, itt profin nyomják! Aztán még jobban elképedtem, mert igazából semmi extrát nem műveltek. Gonoszul hangzik, de a fényképeket felragaszgatni egy papírra, majd filccel ráírni valamit, nekem ez nem a scrapbook kategóriája. Itt is elkelne egy-két profi tanfolyam, mert pénz van a cuccokra, de nem úgy tűnik, hogy valaki is törekedne egy jól összerakott oldal elkészítésére. Komolyan, akármelyik scrapbook.hu-s tanfolyamon a legkezdőbb emberke is 10x jobbat alkotott, mint ők. Szóval, vakok között a félszemű a király! Azaz én! :D Vicces volt!

Elkezdtem ott egy minialbumot, melyet 8x16 cm-es YABO téglalap albumalapra készítettem el. Sárga, szürke és fekete színkombóval dolgoztam, mert ilyenem még nincs :) A témát lazán kezeltem: minden, ami jelen pillanatban fontos nekem. (Igazából még nincs teljesen kész az album, mert hiányoznak belőle fényképek. De most a papírom is elfogyott, meg kell még lőnöm pár képet is.) Az album elkészítésében Ali Edwards egyik minialbumja inspirált.

A borítót textillel vontam be -- nem tehetek róla, imádom ezt a kötésmódot. A vékony, szürke szövetanyagot rávarrtam, majd elkészítettem rá a nagy sárga virágot, amelynek közepét az általam behúzott gomb díszíti. A fekete virág egy fóliára pecsételt, majd domborított virág. Most próbáltam ki először a domborítást, és IMÁDOM! (Egy ilyen felszerelés lesz a következő befektetésem.) Az albumalapra tulajdonképpen az összekötő vagy témaoldalakat ragasztottam, melyek mellett szerepel egy kép. Vannak témák, mint a család vagy a barátok, ahova több kép is kerül majd. Minden fotó a sajátom, kivéve a toszkánás, amit a netről töltöttem le, majd festményszerűvé konvertáltam. Remélem, egyszer majd a sajátomat is mellé rakhatom ;)

Témák:
- random facts (random tények rólam)
- scrapbook
- family
- friends
- change (változás; ez a lepkés oldal; a fotó még hiányzik)
- graphic design (a nagy G betűt én fényképeztem egy múzeum falán -- pont ide passzolt)
- Toscana
- Ilyen vagyok
- Love
- Helsinki
- HEO (suli, ahova jártam; a fotót még a Mackel lőttem a legelső napon)
- I <3 Jeans (még nincs kép)


A kedvenc oldalam a HEO-s meg a farmeros. A HEO-s oldalt zsebesre csináltam, mert szeretném oda leírni, mit jelentett nekem az az iskola. A farmeroshoz meg még kell készítenem egy képet -- várok a napocskára. Elő fogom pakolni az összes farmercuccomat, és összehajtogatom patchworkszerűen, majd lefotózom. Lehet, hogy a kanapé tetejére kell állnom hozzá :D Minden összevetve borzasztó elégedett vagyok az albummal. Remélem, nektek is tetszik, és kedvet kaptok egy hasonló összeállításához.

UI: Ne feledjétek, még hétfő éjfélig jelentkezhettek az Ágival közös készletünkért. Mindössze egyetlen fényképet és egy rövid történetet kérünk cserébe. (lásd előző bejegyzés)

XOXO


20 megjegyzés:

Toni írta...

Na jó, ehhez az albumhoz képest minden bizonnyal könnyű amatőrnek látszani! :) A vállukon hordtak körül? Mert irtóra megérdemled! Csuda klasszat alkottál! Állam a földön!

Rucola Designs írta...

Hát ez állati, szuper vagy! Engem azért simán levernének a finnek hagymában! :D

altalena írta...

Csodálatosan szép lett!!! A zászlós és a Toscanás oldal nagyon tetszik!!!
Gondolom ebbe a klubba, néztek rád, mint valami csodabogárra.:DDD

Merika írta...

Itt csak folytatom amit a galériában írtam! A fotó nélküli oldalaid azok amik most segítettek nekem egy albumhoz! De az egész itt még jobban tetszik!Szervezz tanfolyamot a kis boltba, lenne mit tanítanod!!!!

Dorka írta...

Csodálatos lett az albumod Janka! Egyszerűen nagybetűkkel IMÁDOM! Olyan ízléses, harmonikus, szépséges, igazi Jankás...le a kalappal előtted!!!

Szabina írta...

csodálatos az album, Janka! Nem is tudok többet írni... nagyon TE vagy!! <3 :)

icka írta...

Janka, ez gyönyörű lett!!! csodás!

eagleszem írta...

Csudaszép! Csak ámulok az ilyen szuper dolgokon! Nagyon kreatív és eredeti vagy!

Réka írta...

Nagyon szép. Toni hozzászólása nagyban lefedi az én véleményemet is. :)

Borka írta...

Hiper wow! ;)
Nagyon szép! Bátor a színválasztás, de nagyon ütősre sikerült!

Annamari írta...

Annyira Jankás az egész! :) Szuper színek és díszítés. Nagyon tetszenek a zászlók, a virágok, a kismadár és a kedvencem a pöttyös "facts" felírat! Csúcs az egész! :)

amanda írta...

Hei apua Janka, tämä pieni kirja on aivan ihana! Mutta ihan pakko tietää, mikä se on? En ymmärrä kieltä :D

DAnett írta...

Húúú, elált a szavam, Janka egyszerűen LENYŰGÖZŐ lett ez az album. Igazi TEHETSÉG vagy csupa nagy betűkkel. Imádom...áááá totál kész vagyok tőle...minden apró részlete eszméletlen ötletes. Óriási gratula!!

Budaházi Brigitta írta...

Észvesztően klassz. Nem tudok betelni vele. Nagyon nagyon tetszik. Gratulálok ehhez a profi alkotáshoz.

Margó írta...

Szuperségesen gyönyörű! Imádom a színeidet is!!!

Era85 írta...

Nagyszerű albumot hoztál össze! El is hiszem, hogy leesett az álluk! Tarts nekik te tanfolyamokat! Én is szívesen tanulnék Tőled! :)

Timi írta...

Wooow Janka, csodás kis album lett! Nagyon tetszik! Itthon egy online tanfolyam??? Szívesen jönnék!:)))Ezt mindenképp el kell nekem is készítenem, annyira tetszik és szívesen tanulnék még tőled!A december lapjainál is olyan szupi dolgokat hoztatok Sabeeval!
Gratulálok a gyönyörű albumodhoz!

Trillucy írta...

Janka, nagyon kis klassz albumot alkottál :-) bár a színvilága nem áll hozzám közel de itt nagyon összhangban van minden.Gratulálok! :-)

Mounier Noémi - Kolibri írta...

Gyönyörű album lett Janka! Tátom a számat, annyira tetszik. A kedvenc oldalpárjaim a Heo és a Facts! De mind fantasztikus! :)

Lululu írta...

Ez az albumka valami fenomenális lett. Nagyon-nagyon tetszik!