2013. február 25., hétfő

Oldal, készlet, fotókönyv

Üdv ismét!

A címből láthatóan lesz itt szó mindenféléről. Nagy örömömre elkészült az idei második digi oldalam, jeeeeeee! Kicsit nehezen indul be, de megígértem magamnak, hogy az idei év a termékenység jegyében fog telni. Ha nem is ontom magamból a digitális produktomokat, mint eleinte, azért igyekszem visszatalálni régebbi önmagamhoz.

 A Scrapbook.hu februári színinspirációs kihívása ihletett meg, melyben a fekete és a fehér mellett csak egyetlen színt lehetett használni. Eleve szeretem a fekete-fehéret, és egyáltalán nem jelent gondot a használata. Egy plussz szín beillesztése pedig inkább szórakozássá teszi az alkotást. Kissé rendhagyó módon a faszínt választottam az alapszínek mellé, mert megtaláltam azt a cuki kis ágat a Natali Designs freebie-jében. Onnantól pedig csak úgy alakult az oldal. Valóban élvezet volt készíteni. A képek még tavaly ősszel készültek, mikor utoljára otthon voltam (brühühü). Zalánom nyáron múlt 5 éves -- mindjárt iskolába megy, pedig még csak most született a csöppöm. :D Nagy fotós lesz a gyerek, mert állandóan lenyúlja valaki gépét, és össze-vissza kattintgat. :)

 

Vége az egy hónapos tanfolyamomnak Carina Gardnerrel. Rengeteget tanultam a szakmai dolgoktól kezdve a munkafolyamaton át a pénzügyi dolgokig. Sikerült befejeznem időre a megakollekciót, amely végül 3 papírkészletet és 3 elemcsomagot tartalmaz. Mivel kollekcióról van szó, bár különböző színkombókkal dolgoztam, a készletek mégis egy egészet alkotnak. Épp az egységesség megteremtése volt a legnehezebb: kb. kétszer annyi papírt készítettem el, mint ami a készletbe került. Három-négyszer alakítottam át egyenként a készletek tartalmát, és még talán most sem vagyok teljesen elégedett. Ha nem haragszotok, nem mutatom meg, mert terveim vannak vele :)

Tegnap elkezdtem és félig be is fejeztem azt a fotókönyvet, amit már egy éve meg kellett volna csinálnom. Tavaly márciusban jártunk Thaiföldön, és rengeteg fényképpel tértünk haza. Valahogy nem motivál, hogy azt az embertelen mennyiségű képet scrapbookos formába öntsem, és hagyományos albumot már úgyis készítettem a legeslegkedvesebb képekből. Így "csak" egy fényképalbumot rakok össze. Azaz kettőt, ugyanis egybe nem fér el minden.

Íme a borítók. Nagyon kis minimalista :) 
(Hülyék az arányok a borító nagy vágásszéle miatt, 
a színek meg a CMYK miatt.)A héten megrendelem, aztán már csak a várakozás marad. Jaj, most úgy elmennék valami meleg, napsütéses helyre! Gyerekek, itt még mindig betemet a hó! A napocska néha sütöget, és akkor már vadító ereje és fénye van, de azért ez akkor is "kevättalvi", ahogy a finnek mondják, azaz amolyan "tavaszi tél" (vagy téli tavasz).

Moido :) 


1 megjegyzés:

Sabee írta...

gyönyörű és inspiráló a Zalánról készült oldalad!! És a két borító is nagyon klassz! Tetszik ez a minimál design! Remélem egyszer élőben is átlapozhatom majd őket ;)