2012. október 14., vasárnap

Az én alkotós kuckóm

Hú, mennyi idő telt el az előző bejegyzésem óta! Valahogy mostanában nincs kedvem alkotni, blogolni... ez van! Lassan -- túl lassan -- alakul a dolgozószobának titulált kis boldogság-szigetem. Most már egész pofásan néz ki, mert helyére kerültek a függönyök, a szekrényajtók, és már van pár dekorációs elemem is.


Még közelről sincs kész! Kb. 4 hete várjuk a rendelésünket a kábelekkel és a fehér táblával, de még mindig hiányzik valami, tehát nem küldik. Teljes a káosz a kábelekkel, ezért is muszáj valami rendszert csinálni. Viszont az asztalom környéke formálódik, ez a jó hír! Felkerült a képtartó polcocskám és a tárolóvödreim, amiket az Ikeából szereztem be fillérekért. Az sk lefestett szekrényt szintén Ikeás tárolókkal töltöttem meg: Kassett papírdobozokkal és Pluggis műanyag tárolókkal. Ez utóbbiak egyébként a szelektív szemétgyűjtésre valók, de a Pinteresten láttam, hogy valaki ilyet használ a scrapbook cuccoknak, és kipróbáltam. Nagyon bejött! A nagy, 14 literesben vannak a papírjaim, ez alá tettem a kisebb, 8 literes ládát, amibe a maradék fecnik vannak. Ugyan nincsenek színek szerint szelektálva, de rájöttem, azért annyi maradékom nincs is. :D A papírokat sem válogattam szét... Nem mondom, hogy ez a legjobb megoldás, de egyelőre megteszi.



 A kisebb scrapbook cuccaimat az alábbiakban tárolom:
  • a gombokat kis fűszeres üvegcsékben, színek szerint szortírozva;
  • a szalagok, csipkék papírdobozban kaptak helyet, illetve a pinduri maradékok egy kisebb üvegben;
  • a dekorgombokat, készletben levő miltonokat egy gyűrűs mappába fűztem le (szuper ötlet, próbáljátok ki!)
  • a betűmatricákat egy nagy scrapbook albumba rendeztem színek szerint (nekem ebből elég sok van);
  • a bélyegzők papírdobozba vannak beszórva;
  • a nagyon pici kütyümütyüket műanyag, rekeszes tárolóban tartom; 

Van egy közepes méretű Pluggis ládám, amibe összegyűjtöttem a készülő minialbumom alapanyagait, hogy mindig kéznél legyenek. Szerintem ez tök jó ötlet, mert így tényleg csak a dobozt kell kiemelnem a szekrényből, és rögtön alkothatok.


 Az eszközöket még nem tudtam elpakolni, mert a szekrényajtóra szeretnék fém, kosaras tárolót; azok majd oda kerülnek. Az asztalom végében levő, pink színben tündöklő Bygel vödrök az ollók, ragasztók, washi szalagok és a leggyakrabban használt eszközök tárolását oldják meg. Nekem nagyon tetszik ez az egyszerű és olcsó megoldás.


Mint mondtam, egyáltalán nincs kész, de haladunk! Most már van egy talpalattnyi helyem alkotni -- ráadásul mutatós és inspiráló környezetben! Majd jövök vissza a további részletekkel, ha lesznek :) 

Szép hetet mindenkinek!

8 megjegyzés:

DAnett írta...

Nagyon klassz lett Janka! Imádom a polcodat igazán mutatós :)

evadraga írta...

Azta!!! Öröm lehet ebbe a kis kuckóba már csak belépni is! :))
Gratulálok, nagyon szép, ízléses, és praktikus kis munkahelyed van Janka! :-) (huhha, most nagggyon irigy vagyok rád) :-DD

Hadi írta...

csúcs a függöny!! szép hetet neked is, remélem lassan alkotsz is ilyen megvalósult álmok után :-))) üdv Hadházy Ági

Gabi írta...

Röviden csak annyi, hogy: AHHHHH !!! Szééép ! Itt biztosan még gyönyörűségesebb dolgok fognak kikerülni a kezed alól ! (Tetszenek a színek - de azt hiszem, ezt már írtam ;-) )

Unknown írta...

gyönyörűen néz ki az a részlet, amit a szobáról mutattál. Mintha egy magazinból lenne kiollózva :) Igazán klassz kis tárolóid vannak :) és mennyi cuccod.... :)

Lululu írta...

Hú, ez nekem nagyon-nagyon tetszik! Igazán hangulatos. Irigykedem kicsit, mert nekem semmi, de semmi érzékem a lakberendezéshez.

Névtelen írta...

Annyira "jankás"! nagyon-nagyon tetszik :)

icka írta...

hú, de szuper lesz Janka! és ezek a tárolók! nagyon irigyellek, nekem egy óriási kupi az egész...gyönyörű minden, a függöny meg tényleg nagyon ász!!!